Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:37 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuț Căpățînă, Răducu Preda și Sorin Șandru, cu plângeri la CSM

ro

12 May, 2020 00:00 2433 Marime text

Dănuț Căpățî, fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor și fost consilier al primarului Radu Mazăre, dar și avocatul constănțean Sorin Șandru. Uniți de nemulțumiri adresate Consiliului Superior al Magistraturii, prin plângeri prealabile pe care Secția pentru judecători a CSM a decis, recent, să le conexeze.

Concret, Dănuț Căpățînă a înaintat CSM plângerea prealabilă înregistrată sub numărul 24109/2019, Valentin Răducu Preda a îninatat plângerea prealabilă înregistrată sub numărul 21350/2019, iar Sorin Șandru a primit pentru plângerea sa indicativul 22688/2019.

Toate cele trei plângeri prealabile se află în atenția Secției pentru judecători a CSM, iar membrii acesteia au decis, în cadrul ultimei ședințe, să le conexeze. De asemenea, plângerilor formulate de cei trei s-au adăugat și alte șase, formate de petiționari din țară.

În ce îl privește pe Dănuț Căpățînă, fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, amintim că acesta a fost condamnat definitiv într-unul din dosarele penale la o pedeapsă definitivă de zece ani de închisoare, pedeapsa fiind rezultată după contopirea cu o altă pedeapsă.

La rândul său, și Valentin Răducu Preda a primit o condamnare definitivă de patru ani de închisoare, pentru divulgarea secretului care periclitează siguranța statului și trafic de influență.
Nu în ultimul rând, avocatul Sorin Șandru a fost condamnat și el definitiv, primind o pedeapsă cu închisoarea de trei ani și opt luni, pentru trafic de influență.
După conexarea plângerilor formulate de către cei trei constănțeni, Secția pentru judecători a CSM va analiza într-o ședință viitoare conținutul acestora.

 

Citește și:

Procesul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky a primit un nou termen

Fostul secretar de stat Valentin Preda, nemulţumit de pedeapsă!

Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa, condamnat la închisoare cu executare (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii