Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șoferul care a lovit mortal cinci persoane în stația de autobuz la Brăila, cercetat pentru ucidere din culpă

ro

05 Apr, 2016 15:06 1634 Marime text
 
Șoferul care a intrat, ieri dimineață, în plin cu mașina într-un grup de persoane ce se aflau într-o stație de autobuz din municipiul Brăila, accident în urma căruia cinci oameni au murit, este cercetat pentru de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
La Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila s-a înregistrat, ieri, o cauză având ca obiect accidentul de circulaţie petrecut în municipiul Brăila, soldat cu decesul a cinci persoane şi vătămarea corporală a alteia. În cauză se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2, 3 Cod penal şi vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 1,2,3 Cod penal.

La locul accidentului s-a deplasat o echipă complexă formată din ofiţeri criminalişti, ofiţeri de Poliţie Rutieră, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila pentru a efectua cercetarea la faţa locului, în urma căreia au rezultat următoarele:
 

”La data de 4 aprilie 2016, o persoană aflată la volanul unui autoturism marca „Renault Megane”, pe fondul vitezei excesive şi a deplasării pe contrasens, a încercat să evite impactul cu o autoutilitară care circula regulamentar din sens opus, motiv pentru care a virat brusc stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, pătrunzând direct într-o staţie de autobuz unde a lovit un grup de persoane. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge şi urină, în vederea stabilirii alcoolemiei şi/sau a consumului de substanţe cu efect halucinogen. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză.”

Se pare că acest şofer ar fi suferit de epilepsie, iar accidentul ar fi fost produs în urma unei crize. Această informaţie este însă verificată de anchetatori, deoarece în cazul în care diagnosticul se confirmă ancheta va lua o altă turnură. Se ştie că oamenii care suferă de această boală şi fac acele crize epileptice nu au voie să deţină carnet de conducere. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii