Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujire arhierească în Măcin, Protopopiatul Niculiţel

ro

25 Jul, 2011 01:31 1715 Marime text
Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a oficiat astăzi, 24 iulie, Sfânta Liturghie arhierească în Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Măcin, Protopopiatul Niculiţel, sfinţind şi noua catapeteasmă a acestui sfânt locaş, informează episcopiatulcii.ro.

Zidită între anii 2004 -2010, această biserică a fost împodobită cu o frumoasă pictură în stil bizantin, fiind sfinţită anul trecut de către un sobor de trei ierarhi: Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii.

Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" mai are în lucru un Centru de zi pentru copii defavorizaţi ce include şi un paraclis închinat „Sfântului Nectarie".

Tot astăzi, Preasfinţitul Părinte Visarion a vizitat şantierul de construcţie al Centrului de zi pentru copii defavorizaţi „Sfântul Stelian" din Măcin, noua clopotniţă de la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Măcin, precum şi noul corp de chilii cu paraclis de la Mânăstirea „Sfântul Nicolae" din oraşul Măcin.

Sursa: Basilica.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii