Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujire Arhierească în Capela Penitenciarului din Tulcea

ro

15 Sep, 2011 00:24 1201 Marime text
Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a oficiat în ziua Praznicul Înălţării Sfintei Cruci, astăzi, 14 septembrie 2011, în Capela „Sfinţi Apostoli Petru şi Pavel" a Penitenciarului din Tulcea, slujba Acatistului Sfintei Cruci la care au participat o grupă de deţinuţi, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

La sfârşitul slujbei, Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a subliniat importanţa cinstitei Cruci în viaţa Bisericii ca şi în viaţa fiecărui creştin: „Şi dumneavoastră cei care vă aflaţi aici pentru o perioadă de timp aveţi de purtat o cruce. O cruce pe care trebuie să v-o asumaţi de bunăvoie şi să vă rugaţi mereu ca să o puteţi duce până la sfârşit, până în ziua în care veţi părăsi acest penitenciar. Crucea pe care o purtaţi va deveni uşoară dacă prin credinţă, prin îndreptare şi mai ales prin rugăciune stăruitoare vă veţi apropia mai mult de Hristos Cel care a purtat crucea şi trecând prin moarte a gustat pentru noi bucuria Învierii".

Penitenciarul din Tulcea are în interior la etaj o capelă spaţioasă, pictată şi sfinţită în anul 2008 şi în care zilnic se fac slujbe divine prin grija părintelui capelan Nicu Partebună.

Sursa: Basilica.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii