Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţii dramatice în judeţul Constanţa Lupta cu moartea şi nămeţii în noaptea cu Cod Roşu şi Cod Portocaliu

ro

30 Jan, 2014 06:06 2204 Marime text
Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Constanţa face următoarele precizări:
Ca urmare a condițiilor meteorologice, de la instituirea codului roșu, pe raza județului Constanța s-a intervenit pentru salvarea mai multor persoane blocate în zăpadă și pentru asigurarea asistenței medicale de urgență în mai multe cazuri:
- De la Independența a fost preluat un pacient tot cu o autospecială șenilată care l-a predat unei ambulanțe în localitatea Amzacea, ulterior fiind transportat la Spitalul de Urgență Constanța.
- O ambulanță de la Mangalia, însoțită de o freză, s-a deplasat în localitatea Arsa de unde au preluat un pacient cardiac și l-au transportat la  Spitalul Mangalia.
- Același echipaj însoțit de utilaj de deszăpezire a fost la Limanu de unde a preluat un copil cu laringită și un cardiac și i-a transportat tot la Spitalul Mangalia.
- Un sugar de 7 luni cu o infecție a căilor respiratorii a fost luat din localitatea Canlia de un echipaj medical care a reușit să ajungă la acesta numai cu ajutorul șenilatei de la Drumuri Județene.
- Un copil de un an cu febră a fost preluat de un echipaj medical din cartierul constănțean Palazu Mare aflat la 4 km distanță de municipiu.
- O altă ambulanță însoțită de un utilaj de deszăpezire s-a deplasat în localitatea Nisipari, la o gravidă, cu sarcina la termen, pe care au preluat-o și au transportat-o la Spitalul din Medgidia.
- Un echipaj medical a fost să salveze o persoană cardiacă din orașul Hârșova. Din cauza drumurilor impracticabile, echipajul s-a deplasat pe jos până la domiciliul pacientului.
- Un alt echipaj medical s-a deplasat în localitatea Ovidiu pentru a prelua o persoană cardiacă pe care a transportat-o la Spitalul de Urgență Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii