Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinaxar 14 februarie 2016 Pomenim unul din sfinții tămăduitori. Ce boli se spunea că vindeca numai prin rugăciuni

ro

14 Feb, 2016 03:41 2315 Marime text


 
Cuviosul Auxentiu a fost nobil la curtea împăratului bizantin Teodosie cel Mic. Acesta îmbracă haina monahală şi părăseşte Constantinopolul stabilindu-se pe un munte, lângă Calcedon, care mai târziu avea să se numească Muntele lui Auxentiu.
 
Dorinţa să, era de a rămâne ascuns de ochii oamenilor, pentru a se linişti prin rugăciune şi nevoinţă, însă, nişte păstori, l-au descoperit, mărturisind şi locuitorilor din satele învecinate, despre viaţa sfântă a cuviosului. Astfel, oamenii au început să-l caute, aducând bolnavi cuviosului pentru a-i vindeca.
Dumnezeu a tămăduit prin rugăciunile Sfântului Auxentiu mulţi orbi, leproşi, ologi şi demonizaţi. Că nu cumva oamenii să-i atribuie minunile pe care le lucra Dumnezeu prin el, sfântul proceda în modul următor: fie le cerea tuturor celor prezenţi să se roage lui Dumnezeu împreună cu el pentru bolnav; fie mai întâi întărea credinţă în cei prezenţi, arătându-le că Dumenezeu le va face lor după credinţă lor; fie, se ruga deasupra bolnavului rostind cuvintele "Te vindecă pe ţine Domnul şi Dumnezeul nostru lisus Hristos".
Sfântul Auxentiu a fost unul din Părinţii celui de-al Patrulea Sinod Ecumenic din Calcedon, din anul 451. S-a mutat la Domnul în anul 470.
Tot în această zi facem pomenirea:
- Cuviosului Maron;
- Cuviosului Avraam;
- Sfântului Filimon;
- Cuviosului Gheorghe

Sursa: CrestinOrtodox.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii