Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:01 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Și totuși… ministrul Muncii vrea alocații pentru copii în mod diferențiat

ro

01 Jun, 2015 20:46 804 Marime text
 
Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice lucrează la un pachet de măsuri prin care alocațiile pentru copii să se dea diferențiat, proiectul urmând a fi prezentat public în septembrie - octombrie.

Ministrul de resort, Rovana Plumb a explicat că "peste tot în Uniunea Europeană alocațiile pentru copii se dau diferențiat, fie în funcție de veniturile familiei, fie de vârsta copilului. De aceea am spus că lucrăm la un pachet de măsuri pentru susținerea familiei, pentru creșterea natalității și pentru respectarea drepturilor și interesului suprem al copilului. Pe măsură ce va fi aproape de finalizare va intra în dezbatere publică în așa fel încât sistemul de asistență socială cu prioritatea sa către copii și familii să fie unul eficient și care să țintească nevoile copilului și a familiei".

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, prin care este dublată alocația pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii