CN APM Constanța a încheiat un contract de peste 130.000 de lei pentru reparare șalupei Sirius 1 (DOCUMENT)
CN APM Constanța a încheiat un contract de peste 130.000 de lei pentru reparare șalupei Sirius 1 (DOCUMENT)
27 Apr, 2025 17:00
ZIUA de Constanta
284
Marime text



Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța a atribuit un contract, în urma unei licitații publice, pentru achiziția lucrărilor de reparații la instalația de propulsie a șalupei Sirius 1.
Potrivit e-licitatie.ro, în vederea realizării Planului de reparații și întreținere a navelor proprii, C.N. A.P.M. S.A. Constanța vizează achiziția serviciilor de Reparații la instalația de propulsie a șalupei Sirius 1, conform listei de operațiuni, anexată Caietului de sarcini nr. 50020/ 04.12.2024.
Șalupa Sirius 1 este utilizată în program de lucru permanent, în principal pentru montarea/controlul/ridicarea barajelor antipoluare la navele care operează produse petroliere în portul Constanța.
S-a constatat apariția unor probleme precum infiltrații de apă de mare în compartimentul mașină și trepidații ale liniilor axiale. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că apa de mare pătrunde pe la sistemele de etanșare a liniilor axiale tribord și babord.
Principalul beneficiu obținut după achiziționarea serviciilor este facilitarea asigurării în continuare a desfășurării activităților de prestări servicii cu nave proprii, în condiții maxime de securitate și economicitate.
Punerea în exploatare în condiții de siguranță a șalupei Sirius 1 se dovedește imperativă pentru micșorarea cheltuielilor de exploatare, întrucât, în perioada de inactivitate a acesteia, manevrarea barajelor antipoluare la navele care operează produse petroliere se realizează cu remorcherul ceea ce generează o creștere de costuri.
Operațiunile pentru reparațiile la instalația de propulsie a șalupei Sirius 1 constau în:
- ridicare șalupă pe uscat;
- curățat cu JIP depunerile de pe opera vie;
- demontare pene cârme;
- demontare/ montare axe portelice, efectuat măsurători, cu refacere centraj;
- extragere și înlocuire bucșe axe portelice;
- demontare și înlocuire sistem de etanșare axe portelice tip ZWB50 A
- demontare și înlocuire cuplaje elastice tip Bulflex 32 Ф 50
- demontare elice de pe axe
- recondiționare pale elice prin îndepărtare, încărcare și polizare
- echilibrare, tușare pe con elice
- montare elice pe axe
- montare pene cârme
- lansare șalupă la apă
- efectuare probe de funcționare.
Serviciile de reparații se vor executa sub supravegherea Autorității Navale Române conform normelor tehnice MLPTL.ANR-N.M-2002 aprobate prin Ordinul nr. 1901/2002 și a Ordinului nr. 892/2006 privind certificarea conformității navelor maritime care arborează pavilion român și efectuează voiaje interne.
Anunțul a fost transmis Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pe data de 17 aprilie 2025.
Valoarea estimată a contractului este de 136.500 lei, iar societatea comercială câștigătoare este ELECTROSCOICA MAR S.R.L.
Despre ELECTROSCOICA MAR SRL
Potrivit termene.ro, societatea comercială a fost înființată în anul 1992 și are sediul social în municipiul Constanța, județul Constanța, pe strada Valul lui Traian, nr. 44, iar principalul obiect de activitate al companiei este reprezentat de „repararea și întreținerea navelor și bărcilor”.
Asociați sunt Dan Dumitru (37.5%), Enache Ion (37.5%), Fatu Ion (20%), care se ocupă și de administrarea firmei, dar și Dan Alexandru-George (5%).
Dan Dumitru mai este asociat și administrator al SCOICA MAR IMOB SRL (34%), iar Fatu Ion este asociat și administrator al aceleiași firme, cu o cotă de 22% din capitalul social. De asemenea, Enache Ion este și el administrator și asociat al SCOICA MAR IMOB SRL (34%).
Conform sursei citate, pentru anul fiscal 2023, firma a raportat o cifră de afaceri în valoare de 43.141.576 lei, profit în valoare de 8.520.144 lei și un număr mediu de 44 de salariați.
ELECTROSCOICA MAR SRL figurează cu 37 de contracte câștigate prin achiziții directe, pentru societăți contractante precum Unitatea Militară 02044 Tulcea și RAJA S.A Constanța, dar și 38 de contracte câștigate prin licitații publice, pentru Ministerul Apărării Naționale - U.M. 02022 Constanța și Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
Citește și:
CN APM SA Constanța vrea să achiziționeze compania ce operează Portul Giurgiulești, din Republica Moldova (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii