Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semnificaţii istorice - 10 aprilie 2011

ro

10 Apr, 2011 12:19 1142 Marime text

1839 - S-a născut Carol I, primul Rege al României (m. 10 octombrie 1914)

1925 - Scriitorul F. Scott Fitzgerald a publicat romanul "Marele Gatsby"


 

1938 - A avut loc încorporarea Austriei de către Germania.


 

1993 - Preşedintele Emil Constantinescu a întreprins o serie de vizite oficiale în Emiratele Arabe Unite, Republica Arabă Siriană şi Liban, în cadrul cărora s-au analizat posibilităţile comune de promovare a procesului de pace în zonă.


 

1994 - Comitetul Naţional al Partidului Socialist al Muncii, alcătuit din 220 de delegaţi, a desemnat prin vot persoanele pentru funcţiile de conducere a partidului. Preşedinte a rămas Ilie Verdeţ, iar Adrian Păunescu a fost ales prim-vicepreşedinte al partidului.


 

1994- Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Tratatul de aderare la Comunitatea Statelor Independente şi la Uniunea Economică, documente semnate anterior de preşedintele Mircea Snegur.


 

1995- A avut loc, la Luxemburg, prima sesiune a Consiliului de asociere România-Uniunea Europeană şi reuniunea miniştrilor de Externe ai ţărilor asociate la Uniunea Europeană. Şefii diplomaţiilor din cele şase state est-europene asociate la Uniunea Europeană au solicitat celor 15 miniştri de Externe ai Uniunii să accelereze procedurile pentru ratificarea Cartei Albe, care descria legislaţia necesară integrării în piaţa unică.


 

1996 - Comisia juridică din Senat a avizat favorabil cererea de ridicare a imunităţii parlamentare senatorului PRM, Corneliu Vadim Tudor. Cererea a fost aprobată cu un singur vot împotrivă.


 

1996 - Asociaţia Reprezentanţilor şi Importatorilor de Automobile din România (ARIA) s-a transformat în Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), în urma aderării la această organizaţie a principalilor producători români de autovehicule. Prin aderarea noilor membri, Organizaţia Internaţională a Constructorilor de Automobile (OICA) a recunoscut România ca ţară producătoare de autovehicule.


 

1997- A avut loc vizita la Bucureşti a preşedintelui Comisiei Europene, Jacques Santer care a promis, în cursul unui discurs rostit în faţa Parlamentului României, sprijinul Comisiei pentru programul de reforme al Cabinetului Ciorbea.


 

1998 - A avut loc vizita în Statele Unite ale Americii a ministrului român de Externe, Andrei Pleşu, unde acesta a avut o serie de discuţii cu secretarul american de stat, Madeleine Albright, privind problema admiterii României în NATO.


 

2001 - Preşedintele Ion Iliescu a propus organizarea unui forum cu reprezentanţii insitutelor de cercetare.


 

2002 - Filmul "Filantropica" a obţinut Premiul Publicului la Festivalul de Film de la Paris.


 

2007 - Naveta rusească Soyuz TMA-10, avându-l la bord pe cel de-al cincilea turist spaţial, americanul Charles Simonyi, şi doi astronauţi ruşi, Fedor Iurtşikin şi Oleg Kotov, a arimat la Staţia Spaţială Internaţională (ISS).


 

2009 - Fostul şef al Diviziei Generale Contraspionaj Paul Iordache, eliberat din funcţie în urma scandalului Timofte-KGB, a fost numit interimar în funcţia de adjunct la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI


 

2010 - Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit la aterizare într-o pădure din apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei, provocând moartea tuturor persoanelor aflate la bord


 

2010 - A murit scriitorul constănţean George Vasilievici (n. 3 iunie 1978)

Sursa:http://www.mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii