Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, la Ziua Distinșilor Vizitatori a Exerciţiului „Steadfast Cobalt 2019”

ro

31 May, 2019 14:57 1295 Marime text
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, a luat parte joi, 30 mai, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exerciţiului „Steadfast Cobalt 2019”.
Exercițiul este cel mai complex organizat de NATO - în vederea testării interoperabilității sistemelor de comandă, comunicații, calculatoare, informații, supraveghere și recunoaștere - desfășurat în istoria recentă a Alianței și găzduit de România.
         
Potrivit MApN, generalul Ciucă și generalul-maior Wolfgang Renner, comandantul Grupului NATO de comunicații și informatică (NCISG - NATO Communication and Information Systems Group), s-au adresat militarilor care au luat parte la exercițiu și au vizitat zonele de lucru ale specialiștilor militari din diferite țări ale Alianței. De asemenea, le-au fost prezentate capabilitățile tehnicii folosite în exercițiu.

Generalul-maior Renner a mulțumit Armatei României pentru suportul permanent oferit, a reiterat importanța exercițiilor NATO, care aduc împreună militari și tehnică ale Alianței ce acționează în mediile terestru, maritim, aerian și cibernetic. De asemenea, a precizat că instruirea comună ajută la îmbunătățirea practicilor, procedurilor și a experienței militarilor participanți și că exercițiile NATO sunt transparente, defensive și planificate corespunzător.

Generalul Nicolae Ciucă le-a mulțumit militarilor participanți la exercițiu pentru implicare și determinare și a menționat că Armata României va susține și pe viitor exercițiile Alianței, atât de necesare pentru realizarea interoperabilității în cadrul NATO. De asemenea, a precizat că obiectivele asumate în cadrul instrucției în comun trebuie evaluate în mod realist, în contextul schimbărilor continue în tehnologia aferentă domeniului.

Exerciţiul „Steadfast Cobalt 2019” este unul de certificare a structurilor NATO de comunicaţii şi informatică şi are ca obiective principale testarea şi evaluarea interoperabilităţii sistemelor de comunicaţii şi informatice, în sprijinul structurii de comandă şi forţe ale NATO, angajate într-o operaţie Aliată majoră de apărare colectivă în estul Europei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii