Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seară folclorică de Ziua Dobrogei, la Sala Sporturilor din Tulcea (galerie foto)

ro

14 Nov, 2018 19:59 1630 Marime text
Miercuri, 14 noiembrie 2018, Sala Sporturilor din municipiu a găzduit spectacolul folcloric „14 Noiembrie – Ziua Dobrogei“, organizat de Consiliul Județean Tulcea în colaborare cu Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Baladele Deltei, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat la această manifestare alături de prefectul Lucian Furdui, primarul Constantin Hogea și viceprimarii Andaluzia Luca și Petre Marinescu.

„În primul rând, vreau să-i mulțumesc domnului Ștefan Coman, sufletul acestei manifestări, care merită toate aplauzele noastre. Nu-i îi fac un elogiu aici, cu toate că îl merită, dar dumnealui ne-a ajutat în toate evenimentele pe care noi, Consiliul Județean, alături de Primăria Tulcea, le-am derulat în aceste zile.

Astăzi ne bucurăm de ceea ce s-a întâmplat acum 140 de ani prin revenirea Dobrogei la Patria Mamă. Suntem în Anul Centenarului dar vreau să mă refer în special la noi, tulcenii, la noi, dobrogenii. Vreau să dau doar un citat din ceea ce spunea Regele Carol, acum 140 de ani: „Mi-am pus cea mai prețioasă nestemată la coroana regală a României, Dobrogea“. Așa a fost privit evenimentul la acele vremuri. Este de datoria noastră ca ceea ce ne-au dat înaintașii noștri să dăm și noi mai departe și fiecare dintre noi să ne întrebăm în fiecare zi ce pietricică am putut pune la fundația județului nostru.

Anul Marii Uniri și al Unirii Dobrogei cu Patria Mamă sper să fie și un an al concordiei și al unirii neamului românesc. La mulți ani, Tulcea! La mulți ani, dobrogeni! La mulți ani, români!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.


În fața unui public numeros care a umplut Sala Sporturilor, spectacolul a fost asigurat de membrii Ansamblului Artistic Baladele Deltei, ai Ansamblului Folcloric Dorulețul, Corul „Cantus Libera“ și invitații speciali Alexandru Pugna, Constantin Enceanu, Laura Lavric și Marius Ciprian Pop.


Sursa foto: Consiliului Județean Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii