Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă adresată primarului din Mangalia – „Vă acuzăm public de lipsă de transparență”

ro

13 Sep, 2016 13:23 3056 Marime text
Organizația municipală PMP Mangalia, prin consilierii aleși - Mihai Sorin, Silistră Elena-Alexandra și Dop Oprea -, taxează public atitudinea primarului Radu Cristian.
 

„Noi, consilierii PMP Mangalia, v-am solicitat pe data de 29.08.2016 o copie a Strategiei de Dezvoltare Locală și, în conformitate cu art. 51, alin. 2 din Legea 215/2001, republicată (Legea administrației publice locale), erați obligat ca în termen de cel mult 10 zile lucrătoare, prin intermediul secretarului și al aparatului de specialitate, să ne puneți la dispoziție informațiile, pentru a ne putea îndeplini mandatul.
 
Prin lipsa dumneavoastră de cooperare și de transparență în ceea ce privește informațiile de interes public, blocați orice demers al consilierilor locali de a iniția proiecte de hotărâre, care să sprijine cetățenii.
 
Menționăm faptul că este important să dispunem de acest SDL, în condițiile în care orice proiect care se va dezvolta pe raza municipiului Mangalia trebuie să se încadreze în acest program de dezvoltare, altfel nu va primi finanțare și nu va asigura o dezvoltare coerentă a localității.
 
Știm că există această Strategie de Dezvoltare Locală, dar nu înțelegem de ce nu o faceți publică, în condițiile în care s-au alocat bani pentru realizarea ei.
 
Sunt bani din buzunarul oamenilor, din plata taxelor și a impozitelor, bani pe care dumneavoastră îi administrați, nu îi produceți!
 
Sunt bani munciți din greu de cetățeni și trebuie folosiți doar în folosul cetățenilor Mangaliei!
 
Vă acuzăm public de lipsă de transparență, de lipsă de interes față de urbea pe care o conduceți și față de oamenii cărora le sunteți dator!
 
Ne vom adresa autorităților publice pentru deblocarea acestei situații incredibile de la Mangalia, situație ce reflectă disprețul celui care ar trebui să fie primul gospodar al municipiului, în relația sa cu cetățenii și cu noi, consilierii municipali, reprezentanții acestora în Consiliul Local. Devine evident pentru oricine faptul că dumneavoastră refuzați dialogul, colaborarea, iar acuzațiile pe care le aduceți consilierilor locali sunt, de fapt, o încercare de a ascunde propria dumneavoastră lipsă de transparență”, este scrisoarea deschisă semnată de Mihai Sorin, Silistră Elena-Alexandra și Dop Oprea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii