Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări majore la IKEA Romania. Vezi ce s-a întâmplat. Poziția oficială IKEA Romania

ro

04 Apr, 2016 01:30 5731 Marime text
Vineri a fost făcută publică hotărârea Adunării Generale a Asoaciaților IKEA Romania-INGKA Pro Holding Bv și INGKA Holdineg Europe Bv-, ambele cu sediul în Olanda, potrivit căreia au fost revocați din funcția de directori Cornel Oprișan și Alexandru Rusu.
 
Totodată s-a procedat la descărcarea celor doi de toate îndatoririle și răspunderea pentru modul în care fiecare și-a îndeplinit mandatul de director al societății.
S-a mai aprobat și revocarea din poziția de administrator al societății a lui Vladislav Lalic, cetățeanu sârb, și numirea lui și a lui Peter Magnus Johansson, cetățean suedez, în poziția de directori.
În urma acestor schimbări societatea va avea trei directori respectiv pe Stefan Emiel Vanoverbeke, cetățean belgian, pe Lalic și pe Johansson.
Primul magazin IKEA din România a fost deschis în 2007, în Bucureşti. În ultimii ani, Iaşiul, Constanţa, Timişoara şi, mai recent, Braşovul au fost oraşele în care s-a zvonit că IKEA va deschide magazine.

Poziția oficială IKEA Romania
IKEA Romania are o nouă echipă de management de la 1 septembrie 2015: Stefan Vanoverbeke este noul Retail Manager IKEA South-East Europe, o organizație regională, ce include România, Croația, Serbia și Slovenia.
Anunțul publicat vineri în Monitorul Oficial arată că, începând cu 12 februarie 2016, IKEA România SRL are încă doi noi reprezentanți legali, care dețin funcția de directori: Vladislav Lalic – Property and Expansion Manager IKEA SEE, care face parte din echipa IKEA SEE din 2009 și Peter Johansson, CFO IKEA SEE, care face parte din echipa IKEA SEE din 2012. Orice act oficial al IKEA România trebuie să poarte semnătura a cel puțin doi directori, având la bază principiul 4-eyes. Motivul pentru care au fost desemnați trei directori este legat de nevoia evidentă de a avea un substitut.
Anterior, poziția de Country Retail Manager pentru România a fost deținută de Cornel Oprișan, care a părăsit IKEA România pentru o nouă poziție globală în IKEA Group. El conduce de la 1 octombrie 2015 un proiect de cercetare la nivel global implementat de Inter IKEA Systems.
Alexandru Rusu, Business Navigation Manager IKEA SEE, a luat decizia de a părăsi compania pentru a accepta noi provocări în afara grupului IKEA. Începând cu ianuarie 2016, Peter Johansson, CFO IKEA SEE, a preluat responsabilitățile lui Alexandru Rusu pe lângă cele pe care le deținea deja.
Atât Alexandru Rusu, cât și Cornel Oprișan, au renunțat la funcțiile administrative și de reprezentanți legali ai companiei IKEA ROMÂNIA SRL, prin decizia Adunării Generale a Asociaților IKEA ROMANIA SRL, din data de 12 februarie și publicată pe 1 aprilie 2016.
Schimbările administrative nu ne vor afecta modul de lucru, deoarece suntem o companie unică, de partea celor mai mulți oameni, cu potențialul de a influența spre mai bine viitorul și societatea pentru toate țările din regiunea Europei de Sud Est în care ne aflăm.
Sursa foto: startitup.sk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii