Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări în acţionariatul firmei North Star Shipping

ro

22 Oct, 2015 19:29 5694 Marime text
În Monitorul Oficial 5888 a fost publicată hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor societăţii North Star Shipping SRL, din luna mai a acestui an. North Star Shipping SRL este are sediul social în Incinta Port Constanţa, Rădăcina Mol 3, Dana 44-45, Constanţa. Asociaţii firmei, adică Ghebaur Liviu-Şerban, Vasile Ion şi Alfred C. Toepfer International Netherlands B.V. (ACTI, pe scurt), o societate privată cu răspundere limitată, organizată şi funcţionând în conformitate cu legislaţia Olandei, având sediul în Rotterdam, au încheiat un contract privind cumpărarea de către ACTI a tuturor părţilor sociale deţinute de Ghebaur Liviu-Şerban în firmă, adică 418.011 părţi sociale (Transfer GLS, pe scurt) şi a unei părţi din părţile sociale deţinute de Vasile Ion, mai exact 197.150 părţi sociale (Transfer VI, pe scurt).
Conform contractului, Transferul GLS şi Transferul VI au loc dacă se îndeplinesc anumite condiţii, care la data prezentei hotărâri s-au îndeplinit sau se renunţă la ele.
Asociaţii decid în unanimitate aprobarea aprobarea Transferului GLS şi Transferului VI. În consecinţă, capitalul social al societăţii în valoare totală de 78.870.000 lei, format din 788.700 părţi sociale, fiecare având o valoare nominală individuală de 100 lei, va fi subscris şi vărsat integral de:
- ACTI – 788.675 părţi sociale, cu o valoare nominală individuală de 100 de lei şi o valoare nominală totală de 78.867.500 lei, reprezentând 99,99% din capitalul social al societăţii;
- VI – 25 de părţi sociale cu o valoare nominală individuală de 100 lei şi o valoare nominală totală de 2.500 lei, reprezentând 0,01% din capitalul social al societăţii.
Ca urmare a transferului GLS, se decide retragerea din societate a lui Ghebaur Liviu-Şerban.
De asemenea, asociaţii au mai decis încetarea mandatului administratorilor şi directorului general al societăţii. Astfel, asociaţii au aprobat încetarea mandatului, ca urmare a demisiei, de la data prezentei hotărâri, a următoarelor persoane: Ghebaur Liviu-Şerban, din funcţiile de administrator, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general, a lui Vasile Ion, din funcţia de Administrator, şi a Rodicăi Vasile, din funcţia de administrator.
Asociaţii au aprobat deregistrarea puterilor de semnătură din orice registru public, bancă sau autoritate publică a persoanelor menţionate, ca urmare a încetării mandatului acestora, nemaiavând dreptul de a reprezenta societatea.
Asociaţii firmei au decis numirea de noi administratori. Este vorba despre Domingo Alejandro Lastra, cetăţean american, născut în Argentina, Marco Wahler, cetăţean german, şi Claudia-Miruna Tomescu. Asociaţii sunt de acord ca aceştia să ocupe funcţia de administrator sau director şi în alte societăţi.
De asemenea, au fost aprobate şi împuterniciri pentru Laura-Adina Duca, Mariana Dumitru şi Augustin-Laurenţiu Moga. Ei au fost numiţi împuterniciţi operaţionali ai societăţii, având autoritatea de a acţiona, individual şi nu împreună, pentru a îndeplini toate cerinţele legii române şi de a întreprinde toate acţiunile necesare pentru a reprezenta societatea în legătură cu înregistrarea modificărilor corporative de mai sus.
În Monitorul Oficial 5888 a fost publicată hotărârea în aceeaşi zi şi hotărârea administratorilor firmei North Star Shipping SRL. Astfel, Marco Wahler şi Claudia-Miruna Tomescu au decis, în unanimitate, numirea unui director general şi a unui director financiar. Este vorba despre Marian Chivu, domiciliat în Hârşova, şi care va îndeplini, pentru următoriii patru ani, funcţia de director general, şi Cristina-Mihaela Pintoiu, domiciliată în Bucureşti, care va îndeplini, pentru următoriii patru ani, funcţia de director financiar.
Directorul general şi cel financiar pot fi revocaţi din funcţie oricând, fără a fi îndreptăţit la despăgubiri.
Administratorii firmei au delegat şi puterile celor doi directori de conducere şi reprezentare a societăţii şi au stabilit acordat împuterniciri pentru Laura-Adina Duca, Mariana Dumitru şi Augustin-Laurenţiu Moga, care au fost numiţi împuterniciţi operaţionali ai societăţii, având autoritatea de a acţiona, individual şi nu împreună, pentru a îndeplini toate cerinţele legii române şi de a întreprinde toate acţiunile necesare pentru a reprezenta societatea în legătură cu înregistrarea modificărilor corporative de mai sus.
Împuterniciţii operaţionali vor avea, de asemenea, autoritatea de a desemna alte persoane fizice sau juridice în vederea îndeplinirii unor anumite îndatoriri ale împuterniciţilor operaţionali, iar aceste alte persoane vor avea autoritate deplină să acţioneze în numele acestor împuterniciţi operaţionali.
Potrivit vrajitorul.eu, firmaNorth Star Shipping are 151 de angajaţi, iar anul trecut avea o cifră de afaceri de 97.461.012 lei. Mai mult, firma nu înregistra, la 30 iunie 2015, restanţe la bugetul de stat, al asigurărilor sociale, al asigurărilor de sănătate sau la şomaj. 


Sursa foto: marinelink.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii