Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase dintre răniţii de la “Colectiv” sunt în stare foarte gravă

ro

10 Nov, 2015 15:12 1728 Marime text
Medicii de la Spitalul Floreasca au anunţat astăzi şase dintre tinerii răniţi în incendiul din “Colectiv”, internaţi în unitatea medical amintită, sunt în stare foarte gravă, având probleme pulmonare, arsuri de căi aeriene superioare, iar dintre ei unii ar putea fi transferaţi în străinătate, însă în zilele următoare.
Şefa Secţiei de anestezie terapie intensivă (ATI) din Spitalul Floreasca, Ioana Grintescu, a declarat, astăzi, că sunt şase pacienţi au arsuri pe suprafaţa corupului, iar unii prezintă şi traume, în urma unor loviri, ca de exemplu fracturi de stern. Deocamdată, transportul lor nu poate fi făcut în acest moment, deoarece ar reprezenta un risc. Ea a mai precizat că unii pacienţi de la Floreasca ar putea fi transferaţi în Germania şi Franţa, arătând totodată că nici în aceste ţări nu sunt multe locuri pentru arşi.
Grintescu a mai spus că medicii de la ATI stau de zece zile lângă pacienţii răniţi în incendiu, deşi sunt puţini şi fac faţă destul de greu. Medicul a mai spus că la Floreasca este în continuare internat unul dintre membrii formaţiei Goodbye to Gravity, basistul Alex Pascu.
În spitalele din Capitală mai sunt internate, astăzi, 76 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 24 în stare critică şi gravă, alţi 30 de pacienţi fiind spitalizaţi în unităţi sanitare din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia, Elveţia şi Germania.
Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), în această dimineaţă erau internaţi în spitale din Capitală 76 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi 15 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 15, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 5, la Spitalul Elias - 7, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă - 8, la Spitalul Gerota - 3 (un pacient a revenit în 5 noiembrie pentru că nu se simţea bine), la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2.
Alţi 34 de răniţi în incendiul din Colectiv au fost transferaţi în unităţi sanitare din străinătate, dintre care patru au decedat. În Marea Britanie au fost transferaţi nouă răniţi, dintre care unul - Tudor Golu - a decedat marţi, iar ceilalţi opt sunt în proces de evaluare medicală.
În spitale din Belgia sunt internate opt persoane, toate în stare stabilă, a precizat Ministerul Sănătăţii. În Olanda au fost transferate tot opt persoane, însă două dintre acestea au decedat sâmbătă, una în drum spre spital şi cealalată la spitalul din Rotterdam, respectiv Tullia Ciotola şi Florin Cristian Popescu. Ceilalţi şase răniţi transferaţi în Olanda sunt în stare stabilă.
În Israel au fost transferate trei persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre care una este în stare stabilă şi o alta în stare instabilă. În Austria au fost transferate două persoane, ambele fiind în stare stabilă, iar în Norvegia şi Elveţia au fost internaţi alţi doi răniţi în incendiul din Colectiv. Alţi doi răniţi au plecat în Germania, pe cont propriu, urmând să fie stabilite locurile unde se află, a precizat Ministerul Sănătăţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii