Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:09 19 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte indivizi au fost reţinuţi pentru viol şi lipsire de libertate

ro

28 Apr, 2016 16:57 1087 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii DOGĂNOIU SILVIU ELISEI zis „Bazar”, STOICA DANIEL, VĂDUVA ISAHAR, CÎRSTEA IOSIF IONATAN zis „Iosif” sau „Cloşcă”, PETRACHE VICENŢIU zis „Vici”, RĂDUTĂ IONUŢ CIPRIAN şi DOGĂNOIU ERIC LUCIAN (aflaţi în stare de reţinere), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

La data de  27 aprilie 2016, inculpaţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Târgovişte care a admis cererile şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele acestora.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că, la data de 26 aprilie 2016, persoana vătămată A.F.L., instituţionalizată în cadrul unui centru din Târgovişte a sesizat prin plângere organele de poliţie din aceeaşi localitate cu privire la faptul că, în noaptea de 25/26.04.2016, inculpaţii Dogănoiu Silviu Elisei, Stoica Daniel, Cîrstea Iosif  Ionatan, Petrache Vicenţiu, Văduva Isahar, Rădută Ionuţ Ciprian și Dogănoiu Eric Lucian, au lipsit-o de libertate în mod ilegal şi prin constrângere au obligat-o să întrețină raporturi sexuale cu aceștia. 

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că, la data de 25 aprilie 2016, persoana vătămată (fiind învoită din centrul social unde locuia), se deplasa cu un autoturism din localitatea Ungureni către Târgovişte, context în care l-a apelat telefonic pe inculpatul Cîrstea Iosif  Ionatan pe care l-a rugat să o găzduiască la domiciliul său. Persoana vătămată avea încredere în inculpat pentru că o mai ajutase şi cu alte ocazii. Inculpatul Cîrstea Iosif Ionatan i-a spus că va trimite un prieten, respectiv pe inculpatul Dogănoiu Silviu Elisei care să o conducă cu un autoturism la domiciliul său.

Inculpatul Dogănoiu Silviu Elisei a preluat-o pe minoră dintr-un cartier al oraşului Târgovişte cu un autoturism condus de inculpatul Stoica Daniel, luându-l, totodată, dintr-o staţie de autobuz şi pe inculpatul Văduva Isahar, deplasându-se cu toţii în localitatea Măneşti la domiciliul inculpatului Dogănoiu Silviu Elisei.

Ajunşi aici, inculpaţii Dogănoiu Silviu Elisei, Stoica Daniel, Cîrstea Iosif Ionatan, Petrache Vicenţiu, Văduva Isahar, Rădută Ionuţ Ciprian și Dogănoiu Eric Lucian, au lipsit-o de libertate pe persoana vătămată şi au constrâns-o prin exercitarea unor violenţe fizice şi verbale să întreţină cu ei raporturi sexuale.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii