Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sancţiuni impuse de SUA Coreei de Nord după atacul informatic asupra Sony

ro

02 Jan, 2015 22:26 1939 Marime text
 
Statele Unite și-au consolidat vineri arsenalul de sancțiuni contra Coreii de Nord ca represalii la atacul ce a vizat studioul de film Sony Pictures, relatează Agerpres. Aceste noi sancțiuni răspund la "numeroasele provocări (ale Phenianului), în special recentul atac cibernetic contra Sony Pictures și amenințările la adresa cinematografelor și spectatorilor", afirmă Trezoreria Statelor Unite într-un comunicat, citat de AFP. "Aceasta este prima parte a răspunsului nostru", a avertizat Casa Albă într-un comunicat.
 
Vizat de un vast atac informatic, Sony Pictures și-a anulat inițial lansarea filmului "Interviul" ce relatează o tentativă de asasinat a CIA asupra liderului nord-coreean Kim Jong Un. Filmul a fost în cele din urmă distribuit prin serviciile video online și într-o rețea mai restrânsă de cinematografe din Statele Unite.
 
Statele Unite, care acuză Phenianul de a fi în spatele atacului, au ripostat vineri adăugând pe lista lor neagră zece oficiali a regimului, agenția de informații nord-coreeană și două întreprinderi legate de sectorul militar al dictaturii comuniste, a detaliat Trezoreria.
 
Sancțiunile, adoptate în temeiul unui decret al președintelui Barack Obama, "reflectă angajamentul SUA de a face Coreea de Nord responsabilă pentru acțiunile sale distructive și destabilizatoare", a pledat secretarul american al Trezoreriei, Jack Lew, citat într-un comunicat. Coreea de Nord face deja obiectul mai multor sancțiuni internaționale legate de programul ei nuclear controversat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii