Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:16 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salariaţii din primării şi consilii judeţene intră în grevă generală

ro

14 Jun, 2016 11:44 1022 Marime text
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) anunţă grevă generală în luna iulie. Decizia a fost luată ca urmare a refuzului Guvernului României de a soluţiona revendicările salariaţilor din primăriile şi consiliile judeţene.
 
„Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie reprezentativă la nivel naţional a înaintat Ministerului Muncii notificarea privind declanşarea conflictului de muncă ca urmare a refuzului Guvernului României de a soluţiona revendicările salariaţilor din primării şi consilii judeţene.
 
Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală, care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%. Constatând dezinteresul manifestat de către reprezentanţii Guvernului faţă de problemele majore cu care se confruntă salariaţii din sectorul nostru de activitate şi faţă de situaţia disperată în care se află aceştia ca urmare a faptului că sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, FNSA a declanşat conflictul colectiv de muncă la nivel naţional în administraţia publică", a declarat, potrivit romaniatv.net, Valer Suciu.
 
Aşadar, conform acestuia, FNSA va organiza o grevă generală – de o oră – pe 5 iulie, o grevă generală - de o zi - în data de 12 iulie şi grevă generală pe termen nelimitat începând cu data de 19 iulie.
 
Menţionăm că printre revendicări se numără acordarea voucherelor de vacanţă, majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25 %.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii