Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au reluat lucrările pentru construirea mănăstirii Halmyris din Arhiepiscopia Tomisului

ro

03 May, 2011 00:12 1669 Marime text
Halmyris.jpgLucrările pentru construirea mănăstirii Halmyris de lângă localitatea tulceană Murighiol au fost reluate, la 6 ani după începerea lor.

Până în prezent s-a realizat doar demisolul mănăstirii, sfinţit, în 2008, de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Pentru finalizarea ansamblului monahal este nevoie de 3,7 milioane de lei, din care anul trecut s-au alocat, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, 150 de mii de lei, a declarat, astăzi, părintele stareţ Iov Archiudean, potrivit Radio TRINITAS.

Cei 6 preoţi slujitori ai obştii monahale fac demersuri pentru a obţine sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, precum şi pe al credincioşilor pentru a strânge restul de bani, a adăugat el.

În august 2001, sub altarul basilicii din interiorul sitului arheologic Halmyris, a fost descoperită cripta a doi creştini martirizaţi, aici, pe 21 iulie anul 290, anume Epictet şi Astion.

În 2005, Arhiepiscopia Tomisului a decis să construiască, în apropierea locului în care s-au descoperit moaştele celor doi sfinţi, cel mai mare aşezământ monahal din Dobrogea, mănăstirea Halmyris.

Sursa: Basilica.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii