Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romsilva Împăduriri în Constanța, Delta Dunării și perdea de protecție pe marginea A2

ro

06 Nov, 2014 22:51 1821 Marime text
Regia Națională a Pădurilor (RNP) - Romsilva va aloca în această toamnă 21 de milioane de lei pentru împădurirea unei suprafețe de aproape 4.300 de hectare, iar cele mai importante lucrări vor fi efectuate în zona de câmpie și în Delta Dunării, respectiv în județele Tulcea, Dolj și Ialomița, potrivit datelor furnizate de Romsilva.
 
"Cele mai mari suprafețe pe care Romsilva va regenera pădurea în această toamnă se regăsesc în fondul forestier administrat de direcțiile silvice Tulcea — 629 ha, Dolj — 543 ha, Ialomița — 320 ha, Brăila — 289 ha, Călărași — 281 ha, Constanța — 277 ha. De asemenea, pentru consolidarea plantațiilor executate în anii anteriori se vor mai executa lucrări de completări pe o suprafață de 169 ha și de refacere a culturilor calamitate pe o suprafață de 459 ha", se menționează în comunicat.
 
"Pentru declanșarea lucrărilor de plantare, am așteptat producerea primelor brume consistente, pentru ca puieții forestieri să-și întrerupă starea de vegetație și să poată fi scoși din pepinierele silvice, iar primele lucrări de împăduriri din această campanie de toamnă vor începe în 11 noiembrie, când Romsilva va instala Perdeaua de protecție a Autostrăzii Soarelui, în apropiere de Fetești, pe suprafața de 23,69 ha, pe o lungime de circa 11 km. Aici se vor planta 118.450 puieți din speciile frasin, ulm de Turkestan, pin negru, sălcioară, păducel, măceș", au precizat reprezentanții Romsilva.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii