Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:10 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reținut pentru omor şi profanare de morminte

ro

18 Apr, 2016 15:25 945 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus, prin ordonanţa din 17 aprilie, reţinerea inculpatului Z.A. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor şi profanare de morminte sau cadavre.
 
Inculpatul urmează a fi prezentat în cursul zilei de astăzi, 18 aprilie 2016, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu.
 
Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situaţie de fapt:
 
În cursul anului 2013, în timp ce se afla în domiciliul său dintr-un sat din judeţul Sibiu împreună cu concubina sa şi copilul acesteia (în vârstă de 4 ani), inculpatul Z.A. i-a aplicat minorului mai multe lovituri în zona feţei şi a pieptului, soldate cu decesul acestuia.
 
Ulterior, inculpatul a săpat o groapă în locuinţa sa unde a introdus corpul victimei, după care s-a deplasat în municipiul Târgu Mureş de unde a cumpărat mai multe pungi cu sodă caustică. La momentul revenirii la domiciliul său, inculpatul Z.A. a dezgropat cadavrul minorului, l-a pus într-un cazan pe sobă, a adăugat apă şi soda caustică şi timp de mai multe ore a întreţinut focul cazanului până la momentul la care corpul minorului s-a transformat într-un lichid gelatinos.
 
Pentru a-şi şterge orice urmă a faptei, inculpatul Z.A. a aruncat atât cazanul cât şi lichidul gelatinos reprezentând corpul minorului decedat pe malul râurilor Târnava Mare şi Mureş.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Fotografie cu rol ilustrativ. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii