Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:00 24 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remus Cernea Solidaritate cu Alexandra Stan

ro

18 Jun, 2013 08:19 1024 Marime text
În această dimineaţă deputatul de Constanţa Remus Cernea a publicat pe pagina sa de facebook următorul text: 
"Mă solidarizez cu Alexandra Stan care zilele trecute a fost victima unei agresiuni fizice şi psihice.
Astfel de acte de violenţă trebuie condamnate de către opinia publică şi sancţionate de către lege. 
România este o ţară cu un grad ridicat de violenţă domestică iar acest tip de comportament agresiv faţă de femei are şi o mentalitate patriarhală şi prejudecăţi vechi despre statutul minor al femeii în raport cu bărbatul. Autorităţile întârzie în a trata cu seriozitate şi eficienţă astfel de situaţii, iar educaţia din şcoli este departe de a ajuta tinerii sub acest aspect, întrucât etica este o disciplină care nu se studiază obligatoriu în România, deşi este necesară pentru formarea lor morală şi intelectuală. 
Este important ca persoana vinovată de brutalităţile împotriva Alexandrei Stan, dar şi oricine altcineva care a comis astfel de acte, să cunoască rigorile legii.
Nu există nici un fel de motivaţie pentru violenţele pe care Alexandra a trebuit să le îndure, iar un astfel de coşmar nu ar trebui nimeni să trăiască.
Faptul că o celebritate a căzut victimă răbufnirilor de violenţă ale unei persoane lipsite de norme morale şi de autocontrol, demonstrează o dată în plus că problema violenţei în societatea noastră şi tratamentul aplicat adesea femeilor reprezintă o problemă gravă care cere implicare şi măsurie energice pentru a fi diminuată. 
De fiecare dată când un astfel de agresor scapă uşor, noi şi noi acte de violenţă, noi şi noi victime se profilează la orizont."
Remus Cernea

Ti-a placut articolul?

Comentarii