Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reguli noi de intrat în şcoli

ro

17 Oct, 2012 19:53 1055 Marime text

Profesorii de serviciu vor avea obligaţia să însoţească persoanele străine care intră în unitatea de învăţământ cu diverse probleme, iar poarta trebuie să fie încuiată pe durata orelor, a declarat, miercuri, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

„Să fim serioşi, şcoala nu poate fi transformată într-o cazarmă. Nu se poate spune: «Pe aici nu se trece!». Şcoala trebuie să fie o instituţie în care oamenii învaţă şi cum să se comporte, iar acest lucru este foarte important", a spus ministrul Educaţiei, după ce i-a fost adus la cunoştinţă faptul că sunt încă unităţi de învăţământ în care orice persoană străină poate intra fără probleme.

Ecaterina Andronescu a adaăugat că este convinsă că în şcoală trebuie să fie nişte reguli foarte precise.

„Cred că trebuie să avem nişte reguli foarte precise. De exemplu, eu nu aş lăsa nicio persoană străină să se plimbe singură prin şcoală. Aş cere profesorului de serviciu să însoţească persoana respectivă acolo unde are treabă. Apoi, la sfârşitul întrevederii, acelaşi profesor de serviciu ar conduce spre ieşire vizitatorul. Mai mult, în timpul orelor, poarta ar trebui să rămână inchisă" a precizat ministrul Educaţiei.

Andronescu a mai spus că a recomandat deja inspectoratelor să ia aceste măsuri.

Ministrul Educaţiei declara recent că agresivitatea pe care elevii o manifestă este dincolo de instituţia numită şcoală şi că poate ar trebui introduse în şcoală „lecţii de educaţie, de toleranţă, de solidaritate cu colegii“.

Ministrul Educaţiei adaugă că este îngrijorată „până dincolo de limita normalului“ de acest fenomen şi aprecia că va trebui să discute cu colegii săi din Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru a vedea ce măsuri mai pot fi luate pentru creşterea gradului de securitate în şcoli.

CITEŞTE AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii