Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:41 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referendumul de la Universitatea Ovidius a fost reluat şi va fi validat!

ro

23 Jul, 2015 12:05 890 Marime text
Universitatea „Ovidius” din Constanţa reorganizează, astăzi, între orele 9.00 și 18.00, referendumul pentru modalitatea de alegere a rectorului. „Rezultatul va fi validat indiferent de numărul de profesori care se vor prezenta la vot”, a declarat rectorul Florin Rugină.
Universitatea „Ovidius” din Constanţa a mai organizat un referendum având ca obiect stabilirea, prin vot universal, direct şi secret, a opţiunii pentru una din cele două modalităţi de desemnare a rectorului prevăzute de Legea Educaţiei Naţionale, astfel: pe bază de concurs public sau prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din cadrul universităţii şi al reprezentanţilor studenţilor din senatul universitar şi din consiliile facultăţilor. Persoanele cu drept de vot înscrise pe listele de vot ale universităţii au fost chemate să se pronunţe prin aplicarea ştampilei de vot pe una dintre variantele pentru care optează, înscrise pe buletinul de vot.
Biroul Electoral Central al Universității „Ovidius” a invalidat primul referendum din cauza neîntrunirii condiției de prezență la urne a cel puțin jumătate plus unu din totalul electorilor, respectiv a cel puțin 375 electori din totalul de 712 persoane cu drept de vot. Numărul total al alegătorilor prezenți la urne a fost de 279. Universitatea va organiza un  nou referendum în data de 23 iulie 2015. În prezent, funcţia de rector al Universtăţii este deţinută de prof. univ. dr. Sorin Rugină, al cărui mandat expiră în februarie 2016.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii