Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:03 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetat în dosarul cărnii aparent alterate Răzvan Dimoftache, plasat în arest la domiciliu

ro

17 Feb, 2016 13:48 1580 Marime text
 
Judecătoarea Valentina Boboc din cadrul Curţii de Apel Constanţa a dispus, astăzi, plasarea în arest la domiciliu faţă de Răzvan Dimoftache, arestat preventiv în dosarul cărnii aparent alterate. Decizia judecătorilor este definitivă.

Reamintim că, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Constanţa „au documentat activitatea infracţională a lui Răzvan Dimoftache, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în forma autoratului, instigării, complicităţii şi participaţiei improprii, de înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii; a Danielei Violeta C., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, în forma autoratului şi complicităţii, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declaraţii; a Cristinei B., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, emitere de file de CEC fără disponibil la tras, fals privind identitatea, folosirea instrumentelor oficiale; a Maricicăi P., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, cesiune fictivă de părţi sociale; a lui Marian S., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de instrumente oficiale; a lui Senol I., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, şi a lui Daniel S., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de instrumente oficiale“.
 
În fapt, Răzvan Dimoftache, în calitate de administrator al unei societăţi, în perioada 2007-2009, „s-a sustras de la plata de la bugetul de stat cu suma totală de 128.657 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit“.
 
În cursul anului 2009, Răzvan Dimoftache „a procedat la falsificarea instrumentelor oficiale constând în ştampile, instrumente oficiale, pe care le-a utilizat pentru a crea aparenţa de legalitate a cărnii şi a produselor din carne cu care s-a aprovizionat în calitate de reprezentant al SC“.
 
Ulterior, în cursul anului 2013, „sus-numitul, în calitate de administrator, a refuzat să pună la dispoziţia organelor fiscale documentele financiar-contabile ale firmei, în vederea efectuării inspecţiei fiscale“.
 
„Având în vedere refuzul predării documentelor contabile, în urma efectuării unei percheziţii domiciliare la sediul social al firmei, au fost identificate peste 400 de înscrisuri contrafăcute prin scanare de către D. Răzvan, reprezentând certificate de sănătate publică falsificate, în scopul creării unei aparenţe de legalitate a provenienţei mărfurilor (carne şi produse din carne), cu care societatea s-a aprovizionat“, potrivit oamenilor legii.
 
Totodată, „au mai fost identificate o ştampilă falsificată, precum şi un contract falsificat de închiriere spaţiu comercial“.
 
Ulterior, „organele fiscale au calculat un prejudiciu adus bugetului de stat prin neînregistrarea contravalorii mărfurilor vândute, în sumă totală de 200.739,35 de lei“.
 
„Având în vedere persistenţa infracţională a inculpatului D. Răzvan, care a desfăşurat activitate comercială în condiţii ilicite în numele şi pe seama a trei SC, s-au solicitat autorizaţii de percheziţii domiciliare la sediul social şi la puncte de lucru ale unei SC. Aceasta a fost declarată inactivă ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor declarative cu privire la taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, societatea nedepunând bilanţuri contabile anuale pentru perioada 2011-2014“, mai spun poliţiştii.
 
Mai mult, „începând cu anul 2013, aceeaşi SC avea obligaţia să se înregistreze ca plătitor de TVA, existând indicii că persoana juridică s-a sustras de la plata taxei pe valoarea adăugată prin nedeclararea veniturilor realizate“.
 
Totodată, „începând cu data de 2.02.2016, societatea solicitase la DSVSA Constanţa anularea autorizaţiilor de înregistrare sanitar-veterinară pentru două puncte de lucru situate în Piaţa Tomis III Constanţa, menţionându-se în mod explicit că activitatea SC s-a închis“.
 
Astfel, cu sprijinul SAS Constanţa, poliţiştii SICE Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, împreună cu reprezentanţi ai DSVSA Constanţa şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă, au efectuat, miercuri, şapte percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente contabile ale societăţii, alte înscrisuri, unităţi de calculator, telefoane mobile, sumele de 9.900 de euro şi 3.950 de lei.
 
De asemenea, la cele două puncte de lucru ale societăţii din Piaţa Tomis III Constanţa a fost identificată o tonă de carne şi produse din carne expirată, necorespunzătoare consumului, care a fost ridicată şi predată în vederea distrugerii la o unitate economică specializată.
 
Un alt magazin de carne, tot din Tomis III, situat mai aproape de piaţă, şi care are aceiaşi proprietari, a fost şi el închis. Potrivit unor surse, şi din acest punct comercial au fost confiscate 700-800 de kilograme de carne. 

UPDATE - Minuta Curţii de Apel Constanţa

„Solutia pe scurt: În baza dispoziţiilor art. 425 ind. 1 alin. 7 pct.2 lit. a din Codul de procedură penală în referire la art. 204 alin.1 din Codul de procedură penală admite contestaţia formulată de contestatorul – inculpat Dimoftache Răzvan împotriva încheierii de şedinţă nr.29 din data de 11.02.2016 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 912/118/2015. Desfiinţează încheierea atacată şi soluţionând cauza, în baza art. 242 alin. 2 din Codul de procedură penală raportat la art. 218 şi următoarele din Codul de procedură penală dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Dimoftache Răzvan cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, prevăzută de art. 218 şi următoarele din Codul de procedură penală, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 221 din Codul de procedură penală dispune ca pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpatul să respecte următoarele obligaţii: - să nu părăsească imobilul în care locuieşte, situat în …, fără permisiunea instanţei. - să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară, a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; - să nu comunice cu inculpatul Calotă Daniela Violeta ori cu membrii familiei inculpatului, cu suspecţii cercetaţi în prezenta cauză ori cu membrii familiei suspecţilor, cu persoanele vătămate ori cu membrii familiilor acestora, cu martorii din dosarul cauzei ori cu membrii familiilor martorilor; Atrage atenţia inculpatului Dimoftache Răzvan că în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor dispuse, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv. În baza art. 221 alin.9 din Codul de procedură penală desemnează pentru supravegherea inculpatului pe perioada măsurii arestului la domiciliu Poliţia Mun.Constanţa, judeţul Constanţa, care are obligaţia de verifica periodic respectarea măsurii şi a obligaţiilor de către inculpat, iar în cazul constatării încălcării acestora, sesizează de îndată instanţa de judecată. Măsura se comunică potrivit dispoziţiilor art. 218 alin. 4 şi art. 221 alin. 8 din Codul de procedură penală. Dispune punerea în libertate a inculpatului Dimoftache Răzvan, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.13/UP din 11.02.2016 emis de Tribunalul Constanţa, Secţia Penală, în baza încheierii nr.29 din 11.02.2016 în dosarul penal nr 912/118/2016, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art.275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi, 17.02.2015“.

Detalii ştiute doar de magistraţi. Cum a fost arestat Răzvan Dimoftache în dosarul cărnii aparent stricate (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii