Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razii în Portul Constanţa şi la Oil Terminal

ro

17 Mar, 2011 16:03 2802 Marime text

dsc02100.jpgAşa cum anunţam în exclusivitate, in acest moment are loc o acţiune de amploare în portul Constanţa şi la sediul Oil Terminal.

La acţiune participă poliţişti, jandarmi, comisari de la Garda Financiară şi de la Autoritatea Naţională a Vămilor care verifică actele din aceste structuri. Această acţiune a fost solicitată de MAI.

La Constanţa, autorităţile verifică documentele privind autorizarea şi funcţionarea antrepozitelor vamale, legalitatea utilizării sistemelor de depozitare, transfer şi măsurare. În plus, va fi verificată legalitatea privind provenienţa produselor energetice deţinute şi eliberarea acestora din antrepozite.

Acţiunea are ca scop eradicarea evaziunii fiscale prin introducerea şi oprirea distribuţiei ilegale de mărfuri în zona porturilor de la Marea Neagră. Se are în vedere şi prevenirea şi combaterea neachitării taxelor şi impozitelor aferente operaţiunilor comerciale derulate în aceste zone şi constituirea unor grupuri infracţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera crimei organizate.

dsc02101.jpgPreşedintele, Traian Băsescu, a anunţat încă de săptămâna trecută că ar putea urma descinderi în Portul Constanţa.

"Aş vrea să fac menţiunea legată de ultimele acţiuni cu privire la Poliţia de frontieră şi la vămile din frontieră: esenţa fraudei vamale este la vămile din teritoriu, acolo unde se stabileşte valoarea, cantitatea, accizele şi TVA-ul mărfurilor. Aş vrea să văd acţiunea în vămile din interior", a spus şeful statului, adăugând că acţiunile trebuie continuate "inclusiv în vama din Constanţa", care, deşi este de frontieră, nu trebuie "omisă".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lenin 17 Mar, 2011 12:10 la oil terminal verificati actele false facturi si relatia intre n mihaiu si silviu wagner iar in port marfa ptr complexele niro si europa--acte false ptr marfa