Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răsturnare de situație în cazul boicotării bacalaureatului „Nu toţi dascălii îşi doresc acest lucru”

ro

09 Jun, 2014 18:24 1657 Marime text
Deși săptămână trecută au fost profesori care au anunţat că vor boicota examenul, dacă cei de la Ministerul Educaţiei nu vor suplimenta fondurile revenite dascălilor implicați în activităţile de supraveghere sau corectare la examenul de Bacalaureat 2014, astăzi, cu o zi înainte de startul BAC-ului, liderul Federaţiei Sindicatelor din învăţământ „Spiru Haret” a coumincat că profesorii nu vor boicota examenele, pentru că nu toţi dascălii îşi doresc acest lucru, transmite România Tv.

„Boicotarea examenului de bacalaureat nu este o acţiune care să fie declanşată de o singură federaţie. În momentul de faţă nu cred că se poate întâmpla aşa ceva", a declarat la RomaniaTV.net  Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret".

Oficialul a precizat că aceasta nu înseamnă că profesorii nu sunt nemulţumiţi de plata care se face la examenul de bacalaureat, însă o acţiune de boicotare se poate face cu acordul tuturor dascălilor, iar în acest moment, nu toţi profesorii îşi doresc acest lucru.

„Sunt profesori nemulţumiţi că sumele care se plătesc pentru bacalaureat nu sunt suficiente în conformitate cu răspunderea care îi revine fiecărui cadru didactic implicat în aşa ceva, dar ca să poţi declanşa o boicotare a examenelor naţionale, lucrurile sunt mult mai complicate. În primul rând, toate cadrele didactice trebuie să fie solidare într-o astfel de acţiune, pentru că degeaba membrii Federaţiei Spiru Haret nu vor dori să participe la examenele naţionale, pentru că mai sunt încă 100.000 de profesori care s-ar putea să nu gândească la fel. Când vorbeşti de boicotarea examenelor naţionale trebuie să fie o coordonare între toate federaţiile sindicale din învăţământ", a mai spus liderul Federaţiei „Spiru Haret", Marius Nistor.

Este necesar să existe și un dialog cu părinții, înainte de a se decide boicotarea unor examene, a mai menționat liderul sindical Marius Nistor. Potrivit oficialului, părinţii „trebuie să înţeleagă de ce anume sunt motivaţi dascălii să declanşeze o astfel de acţiune".

În momentul de faţă un profesor primeşte 19 lei pe zi pentru asistenţă şi 3 lei pentru o lucrare corectată, scrie România Tv.

Fonduri europene pentru profesori?

Ministrul Remus Pricopie anunţa recent că, de anul viitor, munca profesorilor de la simulări și Evaluările Naționale va fi răsplătită din fonduri europene. „În urma discuțiilor cu sindicatele și cu ministrul Fondurilor Europene, am luat decizia ca în următoarea perioadă să fie redactate o serie de proiecte pe fonduri structurale astfel încât, din anul școlar 2014-2015, să putem acoperi financiar eforturile depuse de cadre didactice pentru organizarea simulărilor și a evaluărilor naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a", susținea ministrul.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii