Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. Primarul Constanţei va fi suspendat din funcţie Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, arestaţi preventiv pentru 30 de zile (referat de arestare)

ro

02 Apr, 2015 16:16 5833 Marime text

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, se întoarce la „Beciul Domnesc”.

UPDATE 3, ora 18.00. Comunicatul IPJ Constanţa


Astăzi, ora 17.00, poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa au pus în executare un mandat de arestare preventivă, emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe numele unui bărbat de 46 de ani, din Constanţa.

UPDATE 2, ora 17.53

Potrivit evz.ro, Radu Mazăre a fost adus la sediul IPJ Constanţa. El a fost ridicat, de către poliţişti, dintr-un restaurant din centrul Constanţei.Nu a opus rezistenţă, ba chiar a zâmbit, dând de înţeles că se aştepta să fie arestat. Radu Mazăre va fi încarcerat, deocamdată, în arestul IPJ Constanţa, urmând ca mâine să se decidă dacă va fi, sau nu, transferat în Arestul Capitalei. 
 

UPDATE 1

Prefectul Constanţei, Ion Constantin, a declarat pentru ZIUA de Constanţa că, potrivit Legii nr. 215/2001 a Administraţiei publice locale, în termen de cel mult 48 de ore de când va primi hotărârea definitivă a instanţei trebuie să emită ordinul de suspendare din funcţie al primarului Constanţei, Radu Mazăre.

CITEŞTE MAI MULTE DETALII:

Potrivit Antena3, primarul Radu Mazăre va fi dus în arestul IPJ Constanţa.

Judecătoarele Angela Dragne şi Florentina Dragomir, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, au analizat, ieri, cererea Danei Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de arestare preventivă a primarului municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre. Magistraţii au admis cererea procurorului, iar edilul-şef urmează să petreacă următoarele 30 de zile în arest.

De asemenea, şi omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

În cauză, Mazăre este acuzat de luare de mită (trei infracţiuni), pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese (două infracţiuni). Strutinsky este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Decizia este definitivă.

Strutinsky este cercetat in stare de arest preventiv intr-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanta.

Citeşte şi

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

UPDATE 4. Oficial DNA. Radu Mazăre, reţinut pentru 24 de ore (video)

Rechizitoriu: Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Oare se apropie Dreptatea? 02 Apr, 2015 18:24 Chiar ar fi fost culmea ca Raducu sa fie la servici.... Insa sa vedem mai departe, desi daca va fi condamnat nu cred ca are la vedere prea multa avere, asa ca banii inapoi - putin probabil!
  • moartea 02 Apr, 2015 16:55 ieeeei!