Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:53 18 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre, în Madagascar Martori audiaţi la Înalta Curte

ro

23 Jan, 2018 10:02 1160 Marime text
Azi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României va avea loc un nou termen de judecată în dosarul în care  Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost arestat preventiv.
 
În cauză, Radu Mazăre este suspectat de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi de conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).
 
Şi la acest termen, la ÎCCJ se vor audia noi martori din lucrări.
 
Radu Ştefan Mazăre se află în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.
 
În prezent, fostul edil-şef al constănţenilor este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cauzele, denumite generic, sunt:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“ - dosar soluţionat în primă instanţă. Urmează decizia ÎCCJ, care va fi definitivă.
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei (în aprilie 2015) alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu - dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa. La termenul din data de 19 decembrie 2017, instanţa a dispus amânarea cauzei la data de 30 ianuarie „pentru imposibilitatea obiectivă de prezentare a inculpatului Mazăre şi a apărătorilor aleşi“. Aici, Radu Mazăre este suspectat de săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu.
 

3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cei mai sus precizaţi au fost trimişi în judecată în decembrie 2015.
 
 
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. Dosarul se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Următorul termen va avea loc azi. În cauză, Radu Mazăre este bănuit de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii