Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestul agenților de poliție din Braşov s-a încheiat. Marian Godină nu a participat

ro

22 Feb, 2016 17:21 1328 Marime text
Protestul agenților de poliție, desfășurat astăzi, în fața sediului Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ Brașov) și la care au participat câteva zeci de polițiști din București și județele Dolj, Mureș și Galați, s-a încheiat la ora 15.00, după două ore, fără incidente.
 
Polițistul brașovean Marian Godină, care a susținut săptămâna trecută pe un site de socializare că la IPJ Brașov au loc o serie de abuzuri asupra polițiștilor din partea conducerii inspectoratului, nu a fost prezent la acțiunea de protest. Protestatarii au avut mesaje de susținere pentru acesta, ei afișând și o pancartă pe care scria "Și eu sunt Godină. Jos corupția din Poliție". Ei s-au manifestat pe durata protestului scandând lozinci, claxonând și sunând din fluiere folosite de agenții de circulație.
 
Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, Iulian Surugiu, a declarat, după ce a ieșit de la întâlnirea cu conducerea Inspectoratului Județean de Poliție, la care presa nu a avut acces, că a fost dezamăgit de atitudinea afișată de cei din conducerea inspectoratului, însă semnalul de alarmă privind reforma în instituție trebuie înțeles de către ministrul de Interne.
 
"Din păcate, mentalitatea, mentalitatea și iarăși mentalitatea. Aceeași atitudine obișnuită pentru dânșii, dar neînțeleasă de agenții de poliție. Domnul Aron (n.r. șeful IPJ Brașov care și-a depus cererea pentru pensionare la sfârșitul săptămânii trecute) a recunoscut că sistemul trebuie schimbat și cred că venirea noastră aici este un semnal de alarmă. Dacă ministrul de Interne îl va înțelege, este bine, dacă nu, va trebui să tragem alte semnale de alarmă în alte părți. Până la urmă, ministrul de Interne trebuie să facă reforma. Avem multă birocrație în Poliția Română, foarte mulți oameni care stau în birou, care cer rapoarte, care plimbă hârtii pentru salarii mult mai mari decât cei care protestează în stradă", a punctat liderul de sindica, citat de Agerpres.
 
Referitor la întâlnirea dintre liderii de sindicat și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisarul șef Liviu Naghi, a declarat că problemele ridicate în legătură cu cariera profesională respectiv, deficitul de personal, selecția de personal pentru structurile ministerului precum și egalitatea de șanse între agenți și ofițerii de poliție vor fi aduse la cunoștința forurilor superioare.
 
El a adăugat și că s-a dispus de către conducerea IPJ efectuarea unui control în privința situației apărute în campusul universitar al Universității Transivania, unde șeful biroului de poliție din campus a fost acuzat că a avut comportament neadecvat față de unele studente și că a montat camere de supraveghere,


sursa foto: voceatransilvaniei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii