Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Iată diferența la salarii Constanța-Ploiești Protest RATC, astăzi, în fața Primăriei Constanța (galerie foto+video)

ro

02 Sep, 2016 10:12 7231 Marime text
Reamintim că astăzi, începând cu ora 12.00, în fața Primăriei Constanța, are loc protestul Sindicatului Profesional al Transportatorilor şi Activităţilor Conexe, unul dintre sindicatele din RATC. Angajații RATC sunt nemulțumiți de salarii. 

„Noi am făcut eforturi în ultimii trei ani să mărim salariile. Sigur, e dreptul lor să protesteze. Vrem să asigurăm însă publicul călător că în perioada protestului circulaţia autobuzelor RATC nu va fi perturbată“, a declarat directorul general al regiei, Ovidiu Tănase.
 
UPDATE 3, ora 12.36

Iată și fluturașul de salariu al unui angajat RATC. Suma totală este de 1.441 de lei.



În schimb, așa arată fluturașul unui angajat RATC din Ploiești, cu o sumă totală de 2.627 de lei.



UPDATE 2, ora 12.11

Liderul de sindicat, Gheorghe Bogdan, îi solicită directorul adjunct, Dumitru Coiciu, care a spus că șoferii RATC au salarii de peste 3.500 lei, să dezmintă cele declarate, deoarece nu este adevărat. „Suntem responsabili de viața călătorilor. Lucrăm în condiții de stres și avem salarii mici”, zice liderul Gheorghe Bogdan.

În momentul de față, atmosfera este una agitată. Protestatarii flueră, suflă în vuvuzele, flutură tricolorul, gălăgia fiind una răsunătoare. Până acum, s-au strâns circa 40 de persoane, dublu față de acum câteva minute. 



UPDATE 1, ora 11.50

În fața primăriei s-au adunat circa 20 de persoane care vor participa la protestul anunțat.

Protestatarii cer demisia conducerii RATC.

Liderul Sindicatului Profesional al Transportatorilor şi Activităţilor Conexe, Gheorghe Bogdan, declară că „angajații regiei au salarii mici, care ajung până la 1.500 de lei. Cerem primăriei sa ia măsuri pentru îmbunătățirea managementulu RATC. Dorim să majorăm salariile, deoarece unii colegi de ai noștri primesc și salarii de 1.100 de lei”, a declarat Gheorghe Bogdan. Tot el mai spune că „cel mai mare salariu este de 1.800 de lei și se datorează orelor suplimentare a zilelor de sambătă și duminică. Directorul Tănase s-a plafonat din cauza vechii conduceri. La început, a avut idei și proiecte bune. Să se schimbe conducerea!”



La acest protest participă DOAR angajații care AU LIBER. Activitatea regiei nu este perturbată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii