Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:00 18 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul general şi ambasadorul Hans Klemm, despre colaborarea autorităţilor judiciare române şi americane

ro

15 Jun, 2016 11:20 987 Marime text
Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a avut în cursul zilei de ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o întâlnire cu Hans Klemm, ambasadorul  Statelor Unite ale Americii în România. Oficialul american a fost însoţit de Marisa Mac Isaac, ataşat pe probleme  politice.
 
Din partea Ministerului Public au mai participat la întâlnire Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Daniel Horodniceanu, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Călin Nistor, procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Alexandru Fîciu, procuror şef al Serviciului de cooperare judiciară internaţională, relaţii internaţionale şi programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
În cursul întrevederii au fost purtate discuţii referitoare la continuarea colaborării între autorităţile judiciare române şi americane în materia combaterii infracţiunilor transfrontaliere şi a criminalităţii organizate. Ambasadorul american şi-a manifestat întreaga disponibilitate de a oferi sprijin autorităţilor judiciare române, în sensul perfecţionării profesionale a procurorilor români care îşi desfăşoară activitatea în domeniile considerate prioritare de Ministerul Public.
 
Totodată, oficialul american  a făcut aprecieri privind activitatea desfăşurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de structurile specializate, aceasta constituind o nouă dovadă a încrederii de care România se bucură în cadrul parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii