Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:48 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, precizări importante cu privire la tragedia de pe Siutghiol

ro

17 Dec, 2014 13:03 1558 Marime text
Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat că, deocamdată, nu a fost identificată cauza prăbuşirii elicopterului SMURD, precizând că dacă se va stabili că decesul celor patru persoane "nu s-a datorat unei fapte umane", ci unei "împrejurări fortuite", nu va fi nimeni tras la răspundere.

"Nu avem, în acest moment, cauzele producerii accidentului. Tocmai asta încearcă ancheta să elucideze. (…) Ancheta este în curs de desfăşurare. Din ultimele date pe care le am de la colegii noştri, au dispus începerea urmăririi penale şi cu privire la fapta de ucidere din culpă, şi activităţile se desfăşoară conform programării pe care şi-au făcut-o", a spus Tiberiu Niţu, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Procurorul general al României a adăugat că cazul oricărui accident urmat de decesul unor persoane este investigată o posibilă faptă de ucidere din culpă, dar sunt situaţii când se stabileşte că decesul nu s-a datorat unei fapte umane, ci unei "împrejurări fortuite".
"În general, în orice accident în urma căruia decedează o persoană sau mai multe persoane există o presupunere rezonabilă că în antecedenţa cauzală a oricărui deces există o faptă umana şi atunci, pentru acest motiv, se investighează o posibilă faptă de ucidere din culpă. Dacă ulterior se stabileşte că moartea persoanelor nu s-a datorat unei fapte umane, nu va fi trasă la răspundere nicio persoană. Există situaţii de împrejurări fortuite care generează decesul astfel încât nu atrag răspunderea penală a vreunei persoane", a mai spus Niţu.
Procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti care anchetează cauzele privind accidentul aviatic din judeţul Constanţa au dispus, în 15 decembrie, începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de neluare şi nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.
sursa text: mediafax.ro
sursa foto:monitorulcluj.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii