Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii încep audierile în cazul „Colectiv”

ro

01 Nov, 2015 13:24 1265 Marime text
Toate persoanele decedate în urma incendiului izbucnit vineri seară la clubul Colectiv din Capitală și care se aflau la Institutul Național de Medicină Legală (INML) au fost identificate. Anunţul a fost făcut astăzi de medicul legist Abdo Salem. Legiştii au efectuat deja primele trei autopsii, pe trupurile neînfleţite ale victimelor incendiului din clubul Colectiv. După necropsie, persoanele decedate vor fi redate familiei pentru a putea fi înmormântate. 
Procurorii încep şi ei audierile, astăzi, persoanelor care ar putea avea cunoştinţă despre împrejurările şi modul în care a avut loc evenimentul, şi vor fi continuate activităţile de cercetare la faţa locului.
Ieri, s-a efectuat prima parte a cercetării la faţa locului de către o echipă constituită din reprezentanţi ai PICCJ - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigaţii Criminale, Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciul Criminalistic din cadrul DGPMB, alături de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică şi INSEMEX Petroşani.
"În cadrul activităţilor desfăşurate au fost ridicate mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30.10.2015. Au fost realizate activităţi de examinare şi identificare a persoanelor decedate la INML, până în acest moment existând date cu privire la identitatea a 21 de persoane din cele 26 transportate la INML. Au fost verificate persoanele internate în unităţile spitaliceşti, stabilindu-se care dintre acestea pot fi audiate", precizează PICCJ.
Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, ieri, în faţa clubului Colectiv, că ancheta este pentru omor calificat, pentru care "pedeapsa este foarte mare".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii