Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU reacționează Punerea la dispoziție a șefilor ISU București, la cererea acestora!

ro

06 Dec, 2015 20:29 2197 Marime text
 
Pompierii au publicat un articol în revista lor Agenda Pompierului în care au luat apărarea şefilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov - inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul Orlando Şchiopu şi adjunctul Giani Aldoiu -, care la o lună de la tragedia din clubul Colectiv au fost suspendaţi din funcţii şi puşi la dispoziţia IGSU. Ei spun că punerea la dispoziţie a celor trei şefi de la ISU Bucureşti-Ilfov nu s-a făcut în baza legii care reglementează situaţiile în care un cadru militar poate fi pus la dispoziţie. Mai mult, ei au susținut că acestora li s-a încălcat prezumția de nevinovăție.
 
Aceştia au cerut Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) un punct de vedere oficial, prin care să li se explice care a fost legea pe care au avut-o în vedere când s-a luat decizia de a-i pune la dispoziţie pe Mihai Mirel Guţă, Orlando Şchiopu şi Giani Aldoiu.
 
Ei bine, replica IGSU nu a întârziat să apară. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență arată astăzi, într-un comunicat de presă, că șefii de la ISU București-Ilfov au fost puși la dispoziție la solicitarea acestora, iar măsura, luată pentru a se asigura obiectivitatea anchetei, ” exprimată prin rapoartele personale scrise ale ofițerilor, întocmite în acest sens, ce nu poate fi asociată cu recunoașterea sau probarea vinovăției.
 
"Conducerea IGSU a analizat și dispus măsurile necesare pentru eliminarea oricăror aspecte legate de eventuala afectare a eficienței actului managerial și asigurarea obiectivității anchetei în derulare", se arată în comunicatul respectiv.



Sursa foto: ziaristionline
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii