Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:13 08 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii cer arestarea lui Roşianu Adrian, cel care ar fi făcut cumpărături sub identitate falsă

ro

13 Nov, 2015 17:11 1396 Marime text
Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat, astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Roşianu Adrian, cercetat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În aceeaşi cauză mai sunt cercetaţi inculpatul Dumitru Iancu Gheorghe (judecat în altă cauză pentru săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune, cauză în care s-a dispus luarea măsurii arestului, după ce în prealabil, în prezenta cauză fusese luată măsura controlului judiciar faţă de inculpat), inculpatul Tache Gheorghe (cercetat sub control judiciar) şi inculpatul Ardeleanu Bogdan Ştefan (în prezent se află în executarea unei pedepse privative de liberate), pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-au reţinut următoarele:
"În perioada septembrie-octombrie 2015, împreună cu alte persoane, inculpatul Roşianu Adrian, declinându-şi identităţi nereale, şi utilizând ordine de plată nereale, în numele a diverse societăţi comerciale neimplicate în cauză, a cumpărat cantitatea de 477 mp de parchet, un generator electric şi un despicător de cablu, în dauna a trei persoane vătămate distincte, bunuri care ridicate de la persoanele vătămate, dar a căror contravaloare nu a mai fost achitată.
Inculpaţii Ardeleanu Bogdan Ştefan, Dumitru Iancu Gheorghe şi Tache Gheorghe, au acordat sprijin inculpatului Roşianu Adrian, întrucât fie au ridicat parchetul de la transportatorul ce a transportat marfa de la vânzător în municipiul Constanţa, la presupusul cumpărător, cum este cazul lui Ardeleanu Bogdan Ştefan, fie au asigurat depozitarea şi au încercat valorificarea bunurilor (generator electric şi despicător de cablu) către diverşi clienţi, cum este cazul celorlalţi doi inculpaţi, Dumitru Iancu Gheorghe şi Tache Gheorghe.
Prin vânzarea frauduloasă a celor trei tipuri de mărfuri a fost produs un prejudiciu de aproximativ 76.000 de lei, care a fost în totalitate recuperat.
În cauză cercetările continuă pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor.
Dosarul este instrumentat de organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, în supravegherea procurorului din Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Constanţa.” 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Fotografia are scop ilustrativ

Ti-a placut articolul?

Comentarii