Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:09 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces penal, pus în scenă de studenţii şagunişti la Judecătoria Constanţa

ro

27 Apr, 2016 13:07 1086 Marime text
 
Mâine, în sala numărul 3 a Judecătoriei Constanța, se va judeca în primă instanță procesul „Tentativă la infracțiunea de omor calificat”, exercițiu aplicativ al cunoștințelor juridice teoretice dobândite în sălile de curs de studenții Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Andrei Șaguna”.
 
Acest proces simulat este o aplicație coordonată de lector univ. dr.  Monica Vieru, având ca temă o problemă juridică întâlnită frecvent pe rolul instanţelor judecătoreşti: tentativă la infracțiunea de omor calificat, instituție importantă în cadrul dreptului penal. Prin simularea unei asemenea spețe se urmărește evidențierea particularităților unor instituții de drept penal și drept procesual penal, respectiv distincția dintre infracțiunea de loviri sau alte violențe și infracțiunea de tentativă la omor calificat, precum și modalitatea de constituire a părții vătămate ca parte civilă și modalitatea de administrare a probelor în cadrul procesului penal.
 
Regizorii și protagoniștii procesului simulat sunt membrii Cercului studențesc Clinica juridică al Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Andrei Șaguna”, studenţi ai anilor II și III, care s-au pregătit individual şi în echipă pe baza bibliografiei recomandate și a tipurilor de spețe consultate în timpul practicii desfășurate în cadrul arhivei penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii