Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Argeş, implicat în afacerile lui Dorin Cocoş, reţinut

ro

02 Feb, 2015 08:26 1592 Marime text
Zeci de suspecţi din lotul evazioniştilor din anturajul Elenei Udrea şi al lui Adriean Videanu au fost reţinuţi noaptea trecută. Printre ei, şi primarul din Bradu, Argeş, implicat în afacerile lui Dorin Cocoş. Audierile au durat toată noaptea şi zeci de suspecţi au trecut prin faţa procurorilor. După percheziţii la firme de top din Bucureşti şi din ţară, anchetatorii vorbesc de o evaziune de zeci de milioane de euro: afaceriştii scoteau bani cu sacoşa din bănci, pe baza unor documente false, relatează România TV.

Florin Frăţică, primarul din comuna Brad, judeţul Argeş, a fost ultimul scos de la audierile care s-au prelungit până la şase dimineaţa, potrivit România TV. El a a fost dus cu duba în arest. În vreme ce primarul Florin Frăţică şi ceilalţi suspecţi nu au avut nimic de spus în faţa camerelor, apropiaţii edilului au făcut semne obscene către camerele de luat vederi şi le-au adresat injurii jurnaliştilor.

Primarul PMP din Bradu este un apropiat al cuplului Cocoş-Udrea. Florin Frăţică este amestecat într-o retrocedare de zeci de milioane de euro, de care a profitat un nepot al lui Dorin Cocoş. Inclusiv la el acasă au fost făcute percheziţii.

Printre cele 90 de persoane aduse la audieri ieri s-a numărat şi omul de afaceri Cristian Erbaşu, în calitate de martor. Cristian Erbaşu conduce un adevărat imperiu în domeniul construcţiilor, iar anchetatorii vor să afle ce implicare a avut în circuitul evazionist prin care statul a fost prejudiciat cu 30 de milioane de euro.

Anchetatorii au ridicat din casele şi firmele suspecţilor facturi fiscale, documente financiar contabile, sume de bani, dar şi arme. Potrivit anchetatorilor, în circuitul evazionist au fost implicate 200 de firme, unele tip fantomă, care emiteau facturi false pentru ca marile companii care apelau la serviciile lor să poată face profit fără să plătească taxe şi impozite. Interpuşii afaceriştilor mergeau la bănci şi scoteau banii cu sacoşa, spun anchetatorii. Timp de trei ani, prin mecanismul evazionist s-au spălat peste o sută de milioane de euro, notează România TV.



Sursa: România TV
Sursa foto: bitpress.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii