Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, întrevedere cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani

ro

03 Oct, 2018 12:50 965 Marime text
Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 3 octombrie 2018, la Strasbourg, o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Discuțiile celor doi oficiali s-au concentrat pe aspecte legate de pregătirea și exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE, în prima jumătate a anului 2019.

Potrivit Biroului de Presă al Guvernului României, prim-ministrul a reafirmat angajamentul său şi al Guvernului României pentru asigurarea unei bune pregătiri a Preşedinţiei române, precum şi pentru consolidarea proiectului european. De asemenea, a evidențiat faptul că Parlamentul European este un partener esențial pentru România, în procesul de pregătire a Preşedinţiei şi are un rol important în aprofundarea construcţiei europene şi apropierea cetăţenilor de instituţiile Uniunii.

Totodată, cei doi oficiali au purtat o discuţie constructivă referitoare la reformele din domeniul justiţiei realizate în România. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reafirmat că modificările aduse legilor justiţiei urmăresc alinierea la legislaţia europeană şi s-au efectuat în deplină transparenţă şi în dialog cu partenerii europeni, inclusiv cu Comisia de la Veneţia. În context, premierul şi-a reafirmat deschiderea pentru continuarea dialogului cu această instituţie.  De asemenea, șeful executivului a adus în discuţie subiectul protocoalelor secrete dintre serviciile de informații și diferite instituții judiciare din România, arătând că pentru Guvernul României, respectarea drepturilor cetăţenilor este o preocupare constantă.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii