Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele CCR, Valer Dorneanu, în vizită în Rusia. Ar fi ignorat recomandarea primită din partea MAE

ro

16 May, 2018 20:29 1453 Marime text
Preşedintele Curţii Constituţionale a României recunoaşte existenţa unui unei recomandări formulate de Ministerul Afacerilor Externe, în care i s-a transmis să nu se deplaseze în Rusia, informează Digi24.ro. 

Șeful CCR susţine că poziţia MAE a venit după ce vizita fusese aranjată, iar biletele de avion cumpărate. Deplasarea lui Dorneanu la un eveniment organizat cu sprijinul Kremlinului are loc într-un moment delicat, deciziile CCR din perioada următoare fiind cruciale pentru stabilitatea politică şi a sistemului de justiţie.
 
Potrivit sursei citate, Valer Dorneanu se află zilele acestea în Rusia, unde participă la Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Peresburg. Deplasarea nu figurează pe site-ul CCR, dar a fost confirmată pentru Digi24.ro chiar de şeful instituţiei.
 

"Vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg", a transmis Valer Dorneanu pentru Digi24.ro, adăugând că omologul său "a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR".

 
Totuşi, potrivit surselor Digi24.ro, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a recomandat şefului CCR să nu meargă în Rusia, fapt recunoscut, pentru Digi24.ro, şi de Valer Dorneanu. "Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate.” Dorneanu a mai adăugat că ”după primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE și problemele au fost lămurite". Aceleași surse au adăugat că, "problema nu a fost lămurită" nici ulterior şi nu a existat un acord final care să contrazică recomandarea iniţială.
 
Forumul Juridic Internaţional, pentru care şeful CCR s-a deplasat la Sankt Persburg, are loc anual, începând din 2011 şi, potrivit prezentării de pe site-ul dedicat, "este organizat cu sprijinul Ministerului Justiţiei din Federaţia Rusă şi a preşedintelui Federaţiei Ruse".

Sursa: Digi24.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii