Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan au depus jurământul de învestitură în funcţia de judecători ai Curţii Constituţionale a României

ro

18 Jun, 2019 14:54 2325 Marime text
Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan au depus, marţi, jurământul de învestitură în funcţia de judecători ai Curţii Constituţionale a României (CCR), în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni, informează Agerpres.ro

La eveniment au mai fost prezenţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, vicepreşedintele Senatului, Şerban Valeca, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, membri ai Curţii şi consilieri prezidenţiali şi de stat.

Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan au fost numiţi judecători CCR pentru un mandat de 9 ani. Aceştia îi înlocuiesc pe Simona Maia Teodoroiu şi Ştefan Minea.

La final, şeful statului le-a urat succes celor doi judecători. "Acum echipa este completă", a spus Iohannis.

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Iohannis a semnat decretele privind eliberarea celor doi din funcţiile de magistraţi.

Cristian Deliorga, care a fost judecător la Curtea de Apel Constanţa, a fost numit de Senat, la propunerea PSD, ca judecător la CCR.

Gheorghe Stan, care a fost procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, a fost numit din partea Camerei, tot la propunerea PSD, la CCR.

La jumătatea lunii mai, reprezentanţii USR au depus la CCR o contestaţie referitoare la numirea magistraţilor Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan în funcţia de judecător constituţional. CCR a respins la începutul lunii iunie aceste sesizări. 

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii