Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, critică dur CCR, pe care o numește „o instituţie retrogradă”

ro

29 Dec, 2021 00:00 2867 Marime text
  • Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a declarat că nu vor întârzia să apară efecte după ce Curtea Constituţională a afirmat că, pentru a pune în aplicare decizia recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene referitoare la supremaţia dreptului european, este nevoie de modificarea Constituţiei
  • Potrivit acestuia, CCR ”rămâne o instituţie retrogradă, iar preşedintele Valer Dorneanu ne arată că poartă încă hainele comuniste şi năravurile căpătate în PDSR/PSD”
 
 
Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a declarat că nu vor întârzia să apară efecte după ce Curtea Constituţională a afirmat că, pentru a pune în aplicare decizia recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene referitoare la supremaţia dreptului european, este nevoie de modificarea Constituţiei.

”Nu doar o sfidare faţă de instanţa europeană, ci un dispreţ total faţă de soarta ţării”, a transmis fostul ministru, explicând că, astfel, ”efectele declaraţiei Curţii Constituţionale privind decizia recentă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în chestiunea supremaţiei dreptului european nu vor întârzia să apară.

Declaraţia CCR este nu doar o sfidare faţă de instanţa europeană, ci un dispreţ total faţă de soarta ţării. Chiar şi în prezent, Constituţia României stabileşte că «prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne»”, a scris, pe Facebook, Stelian Ion.

Potrivit acestuia, CCR ”rămâne o instituţie retrogradă, iar preşedintele Valer Dorneanu ne arată că poartă încă hainele comuniste şi năravurile căpătate în PDSR/PSD”.

Acesta consideră că decizia CJUE trebuie respectată, fără întârziere.

”Dacă nu sunt făcute rapid corecturile legislative, declanşarea procedurii de infringement va deveni realitate în scurt timp”, a mai scris Stelian Ion.
Curtea Constituţională a României (CCR) afirmă că decizia CJUE referitoare la faptul că judecătorii nu pot fi cercetaţi disciplinar pentru sentinţe care nu respectă decizii ale CCR, dacă acestea contravin dreptului UE, nu produce efecte în mod practic decât după revizuirea Constituţiei în vigoare, „care, însă, nu se poate face de drept”.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Mesaj dur al fostului ministru al Justiției, Stelian Ion de Ziua Națională – „ România, poate nu vei scăpa definitiv de lichele și infractori, dar ai alături de tine o armată de oameni onești”!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii