Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul căpitan Ioan Georgescu, comemorat, în weekend, la Oltina

ro

18 Feb, 2016 18:54 2408 Marime text
La împlinirea unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, Arhiepiscopia Tomisului - Departamentul Cultural, în colaborare cu Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” - Filiala Constanța şi Direcţia de Cultură a Consiliului Judeţean Constanţa organizează o serie de evenimente cu tema „Preoţi militari dobrogeni în Primul Război Mondial”.
 
Duminică, în biserica „Sfântul Gheorghe” din Oltina, de la ora 11.00, va avea loc comemorarea preotului căpitan Ioan Georgescu. La eveniment vor lua cuvântul protosinghelul Maxim Vlad, Directorul Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” - Filiala Constanța – Prof. Dr. Costin Scurtu, Directorul Editurii Arhiepiscopiei Tomisului- Ionuț Druche, Pr. Marin Cloșcă, protopopul protoierie Altinum, Pr. Bodea Emanuel, de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi dna Mihaela Burlacu, consilier superior în cadrul Direcţiei de Cultură a Consiliului Judetean Constanta şi scriitoare, membră a Uniunii Scriitorilor din Romania.
 
Despre personalitatea preotului Ioan Georgescu  se ştie că s-a născut în ziua de 4 martie 1887 și a fost hirotonit preot la parohia Oltina pe 15 noiembrie 1911. În timpul Primului Război Mondial s-a remarcat prin curajul său. Pentru merite deosebite a fost decorat cu Ordinul „Coroana României”, medaliile „Crucea de război” și „Răsplata muncii cl. a II-a pentru învățămănt”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii