Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie militară la aniversarea a 35 de ani de la înființarea Divizionului 508 Rachete de Coastă (GALERIE FOTO)

ro

09 Dec, 2022 16:00 1560 Marime text
Ceremonie. Foto: Facebook/Fortele Navale RomânePentru a marca împlinirea a 35 de ani de existență, marinarii militari din cadrul Divizionului 508 Rachete de Coastă au organizat vineri, 9 decembrie, o ceremonie militară, la care au participat comandantul Flotei, contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru și comandantul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, precum și comandanți de mari unități și unități din Forțele Navale Române.

Potrivit unui mesaj al Forțelor Navale Române, la activitate, s-a dat citire mesajului șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait prin care s-au transmis felicitările adresate personalului din cadrul divizionului pentru profesionalismul și devotamentul de care acesta a dat dovadă.

„La ceas aniversar, Divizionul 508 Rachete de Coastă se prezintă ca o structură bine definită, cu o bogată tradiție și experiență, dobândite în numeroasele exerciții și misiuni specifice de foc executate în poligoanele Capu Midia, Tuzla, Sfântu Gheorghe, aducând astfel o contribuție substanțială menținerii și creșterii capacității de răspuns a Forțelor Navale în zona de responsabilitate.”, a transmis șeful SMFN.
Totodată, în cadrul ceremoniei, șeful Statului Major al Forțelor Navale, în semn de apreciere pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate și recunoaștere a meritelor personale, a conferit „Emblema de Onoare a Forțelor Navale”, militarilor care s-au evidențiat în procesul de instruire și pregătire.

La data de 30 noiembrie 1987, în baza Dispoziției Marelui Stat Major nr. B2/003530 din 31 august 1987, s-a înființat Bateria 460 Rachete de Coastă, structura predecesoare a Divizionului 508 Rachete de Coastă de astăzi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii