Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poziția copilului Echipa filmului se întâlnește cu publicul constănțean. Află unde și când

ro

06 Mar, 2013 18:56 1726 Marime text
Cel mai asteptat film al anului, „Pozitia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, va avea o proiectie specială pentru spectatorii din Constanta duminică, 10 martie, de la ora 19.00, la Cityplex din Tomis Mall. Publicul va avea ocazia să-i întâlnească si să le pună întrebări protagonistilor filmului: regizorul Călin Peter Netzer, actorii Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache si Ilinca Goia si producătoarea Ada Solomon.
 
„Pozitia copilului” a fost primit cu aplauze la premiera de gală de luni, la Teatrul National din Bucuresti, când peste o mie de invitati au păsit pe covorul rosu. Premiat cu Ursul de Aur si Premiul FIPRESCI (Federatia Internatională a Criticilor de Film) la Festivalul International de Film de la Berlin, „Pozitia copilului” poate fi văzut de spectatorii din România începând din 8 martie. În prima săptămână, filmul va rula în 35 de cinematografe din peste 20 de orase, inclusiv la Cityplex din Constanta.
 
Filmul va fi proiectat si în Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Benelux, Grecia, Serbia, Muntenegru, Australia, Noua Zealandă, Taiwan. Totodată, Beta Cinema, compania care gestionează vânzările peliculei, este în ultima fază a negocierilor pentru distribuţia în Statele Unite şi Marea Britanie.
„Pozitia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) si „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă si fiu. Li se alătură, într-o distributie selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov si Tania Popa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mitran 06 Mar, 2013 22:51 cat cinism la acest netzer sa faca un film din tragedia vietii lui, povestea acestui film este povestea lui, netzer a omorat un copil intr-un accident de masina prin 2004-2005 a fost stire la vremea respectiva dar lumea uita. cat de prost sa fi sa faci un film despre crima ta si sa o faci publica intr un film sa recunosti cum ai mituit politisti si martori ca sa scapi