Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:35 22 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Posesorii de telefoane tip iPhone vor putea primi și ei mesajele de avertizare RO-ALERT

ro

29 Dec, 2018 09:06 598 Marime text
În curând, posesorii de telefoane tip #iPhone vor putea primi și ei mesajele de avertizare RO-ALERT, atunci când vor fi emise în cazul unor situații de urgență majore, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 

Pentru a recepționa mesajele RO-ALERT, este necesară actualizarea sistemului de operare iOS la versiunea 12.1.2. Capacitatea de a primi mesajele RO-ALERT variază în funcție de modelul telefonului mobil.

Mesajele de avertizare RO-ALERT vor putea fi recepționate numai de modelele de telefoane iPhone ulterioare versiunii 5S inclusiv, conform informațiilor aflate la pagina https://support.apple.com/ro-ro/HT201222.

Pentru a se asigura de compatibilitatea telefonului privind recepționarea mesajelor de avertizare RO-ALERT, posesorii de telefoane mobile tip iPhone trebuie să verifice dacă funcția de primire a alertelor este activată în telefon.

Pentru mai multe detalii privind setările, accesați site-ul www.ro-alert.roși recomandările de pe site-ul oficial Apple https://support.apple.com/ro-ro/HT202743

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

De asemenea, informații legate de întreaga funcționalitate a sistemului RO-ALERT pot fi regăsite accesând portalul dedicat informării populației www.ro-alert.ro.

sursa foto: facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Ti-a placut articolul?

Comentarii