Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:56 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierul constănţean Gheorghe Romaşcanu, performanţă la Campionatele Mondiale ale Pompierilor

ro

09 Jul, 2015 11:34 670 Marime text
 
Pompierul constănţean Gheorghe Romaşcanu a participat, în perioada 26 iunie – 5 iulie, în Statele Unite ale Americii, la cea mai mare competiţie sportivă destinată pompierilor şi poliţiştilor din lume. Acesta a obţinut la probele de atletism, în clasamentul individual, trei medalii: aur la 5.000 m – marş, argint la 800 m şi bronz ştafeta 4x400 m.
 
La cei 49 ani, sportiv de performanţă, este angajat în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa din anul 2006 şi are un palmares impresionant, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, ridicând steagul României pe cele mai înalte culmi.
 
Competiţia a reunit peste 10.000 de sportivi din 63 de ţări, printre ei regăsindu-se şi 15 reprezentanţi ai pompierilor români, membri ai Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România.
 
Colegii noştri au reuşit să cucerească 41 de medalii dintre care 13 de aur, 19 de argint şi 9 de bronz, la probele atletism, înot, tir cu arcul, canotaj, lupte greco-romane, lupte libere, taekwondo, judo, aruncarea ciocanului, tenis de masă şi de câmp.
 
Rezultatele obţinute demonstrează încă o dată că latura sportivă se îmbină perfect cu valorile unui pompier veritabil: curaj, devotament şi onoare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii