Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU „Dobrogea“. Diplomă de onoare pentru Gheorghe Romaşcanu A ieşit la pensie din lupta cu flăcările, dar nu şi din bătălia cu kilometrii (galerie foto)

ro

30 Oct, 2021 00:00 5408 Marime text
  

 
  • Plt. adj. şef (r) Gheorghe Romaşcanu a lucrat 15 ani în cadrul ISU „Dobrogea“ Constanţa, la staţia de pompieri Midia - Năvodari.
  • Conform tradiţiei, colegii pompieri i-au oferit lui Gheorghe Romaşcanu, la ieşirea la pensie, un baston, o pălărie şi un tricou, dar şi alte câteva cadouri speciale.
  • Gheorghe Romaşcanu e multiplu campion şi recordman naţional în competiţiile masters, campion şi recordman balcanic, iar la ediţia 2019 a Campionatelor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor a devenit triplu camion mondial.
 
Moment emoţionat în viaţă pentru alergătorul veteran constănţean Gheorghe Romaşcanu, care şi-a încheiat activitatea, prin ieşirea la pensie, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al judeţului Constanţa. Campionul din competiţiile de atletism va rămâne însă în prima linie în lupta cu kilometrii, pregătindu-se pentru noi titluri şi recorduri.
 
Plt. adj. şef (r) Gheorghe Romaşcanu a lucrat 15 ani în cadrul ISU, din anul 2006, la staţia de pompieri Midia - Năvodari, iar, la ieşirea la pensie, s-a bucurat de multe cadouri frumoase din partea colegilor, dar a primit şi o diplomă de onoare semnată de inspectorul şef al ISU „Dobrogea“, col. dr. Ing. Mihail - Cristian Amarandei. „Momentul final al carierei dumneavoastră de militar sub semnul armei pompierilor îmi oferă prilejul de a-mi exprima sincere gânduri de admiraţie şi respect pentru curajul şi profesionalismul dovedit în lupta cu flăcările şi stihiile naturii sub deviza «Audacia et devotio» (n.r. curaj şi devotament) care aparţine uneia dintre cele mai iubite şi apreciate caste profesionale, cea a salvatorilor profesionişti. În numele pompierilor militari constănţeni vă adresez calde mulţumiri pentru efortul de a sluji ţara şi interesele semenilor, dorindu-vă multă sănătate şi să vă bucuraţi de pensie un număr cât mai mare de ani!“, este mesajul diplomei de onoare.
 
„A fost minunat să lucrăm împreună!“
 
Conform tradiţiei, colegii pompieri i-au oferit lui Gheorghe Romaşcanu un baston, o pălărie şi un tricou, dar şi alte câteva cadouri speciale: un ceas, o maşină de pompieri în miniatură şi un tort cu specificul armei, dar şi personalizat. La trecerea în rezervă, Gheorghe Romaşcanu s-a declarat fericit că a slujit „această frumoasă şi respectată armă“ şi că a făcut parte dintr-un colectiv minunat. „Deşi sunt încântat de oportunitatea care mi s-a ivit, sunt în acelaşi timp trist să-mi iau rămas bun de la foștii mei colegi. E greu de reprodus în cuvinte cât de mult m-am bucurat de timpul petrecut împreună şi cât de mult contează pentru mine relația pe care am avut-o cu mulți dintre colegii / camarazii mei. Au fost multe momente / zile de care îmi voi aminti cu drag; amintesc aici nenumărate intervenţii cu lucrul în echipă, misiuni duse la bun sfârșit cu rezultate remarcabile.... Acesta este sfârşitul perioadei pe care am petrecut-o la ISU «Dobrogea», dar, cu siguranţă, nu este sfârşitul prieteniei cu mulți dintre voi! A fost minunat să lucrăm împreună! Vă mulțumesc tuturor! Respect!“.
 
Aleargă din nou la Mondialele Poliţiştilor şi Pompierilor
 
Dacă un capitol din cariera profesională a lui Gheorghe Romaşcanu, cel de pompier, s-a încheiat, un altul, cel de sportiv, continuă, cu la fel de multă dăruire din partea atletului veteran. Cel căruia i se spune şi „Raul“ şi e legitimat la CS Farul Constanţa este multiplu campion şi recordman naţional în competiţiile masters, campion balcanic şi recordman balcanic (la ştafeta de 4X400 m), iar la ediţia 2019 a Campionatelor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, competiţie ce s-a desfăşurat în orașul Chengdu din China, a devenit triplu camion mondial, în probele de 1.500 m, 800 m plat si 400 m plat, stabilind şi un record național de masters. În plus, a cucerit şi două medalii de bronz (la ştafetă şi la 200 m). În ţară, Gheorghe Romaşcanu deţine încă recordurile naţionale masters la 400 m şi 800 m, atât indoor, cât şi outdoor. Pe lângă alte întreceri, campionul are în plan o nouă participare de succes la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, care se vor desfăşura la anul, în Olanda.   
   
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Gheorghe Romaşcanu)

 
Citeşte şi:
 
E tatăl fotbalistului Darius Romaşcanu
Cel mai rapid pompier! Record naţional pentru Gheorghe Romaşcanu, triplu campion mondial (galerie foto)

 
Pompierul Gheorghe Romaşcanu, de la ISU „Dobrogea“ Constanţa, triplu campion mondial, la competiţia din China!

Atleţii veterani Vasile Apetroaie, Vicenţiu Culea şi Gheorghe Romaşcanu au urcat pe podium la Campionatul Balcanic (galerie foto)

Pompierul constănţean Gheorghe Romaşcanu, performanţă la Campionatele Mondiale ale Pompierilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii