Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:48 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiul lui Cristi Bornaz are nevoie de ajutor Alergătorul Vasile Apetroaie a scos la licitație medalia de campion balcanic

ro

10 Oct, 2020 00:00 3867 Marime text
  • S-a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea micului Octavian.
  • În 2019, Vasile Apetroaie a cucerit aurul la 4X400 m la Campionatul Balcanic.
  • În sportul constănțean, sunt mai multe inițiative umanitare în acest caz.


Octavian, băiețelul în vârstă de numai un an și nouă luni al alergătorului constănțean Cristi Bornaz, a fost diagnosticat cu o boală cumplită. Tratamentul (care a fost început deja în Turcia) este unul costisitor, astfel că s-a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea micului Octavian.

”Cei de la Asociația Salvează o inimă ne-au acceptat cazul și sunt alături de noi în strângerea de fonduri prin intermediul celei mai mari platforme de donații online din România”, a anunțat Doinița, mama copilașului. În paralel, în ajutor au sărit și alte persoane sau structuri, din sport, cum ar fi FC Farul Constanța, handbalistul George Buricea, de la HC Dobrogea Sud Constanța (care au scos la licitație tricouri), sau alergătorul veteran Vasile Apetroaie, bun prieten cu tatăl lui Octavian.
 

Doi constănțeni în ștafeta campioană

Vasile Apetroaie, care e din Eforie Nord, a scos la licitație una dintre medaliile sale importante, cea de campion balcanic din 2019. La acea competiție, desfășurată la București, în intervalul 19 - 22 septembrie, Vasile Apetroaie a cucerit aurul la 4X400 m, categoria 50 ani (cu timpul de 4:17.78), din ștafetă făcând parte încă un constănțean, Gheorghe Romașcanu.
”Scot la licitație una dintre medaliile mele de campion balcanic 2019, pentru a-l susține pe Tavi. Licitația începe de la 150 lei. Banii vor fi virați în contul părinților. După ce faceți dovada că s-a plătit, voi trimite medalia prin curier sau, dacă cel care câștigă licitația este din Constanța, o voi înmâna personal. Contul RON Ro48INGB0000999903718736, titular Cristian Bornaz”, a fost mesajul lui Vasile Apetroaie.
 

”Viața acestui copil este mult mai valoroasă”

Pentru acesta, medalia pe care a scos-o la licitație este importantă, dar, după cum a declarat sportivul, ”viața acestui copil este mult mai valoroasă”. ”Bravo, om minunat! Jos pălăria pentru acest gest umanitar! Cu siguranță, ți se vor alătura și alții pentru această cauză”, a fost apreciat alergătorul veteran pentru inițiativa sa.

Sursa foto: Facebook (Vasile Apetroaie)


Citește și:

Ajutorarea băiețelului alergătorului Cristi Bornaz George Buricea a scos la licitație tricoul său de la Națională

Ajutor și de la FC Farul Constanța pentru băiețelul bolnav al alergătorului Cristi Bornaz

Constanța Băiețelul alergătorului Cristi Bornaz are nevoie de ajutor!


Atleţi constănţeni, pe podium la Campionatul Balcanic al veteranilor (galerie foto) 

Ti-a placut articolul?

Comentarii