Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:53 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii în acțiune! Campanie națională de prevenire a faptelor antisociale în școli, la Constanța

ro

11 May, 2016 13:29 1920 Marime text
În această săptămână, polițiștii constănțeni acționează cu forțe suplimentare, față de efectivele curente, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale comise în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanața, cu Agenția Națională Antidrog Constanța, A.N.I.T.P. și alți parteneri din cadrul proiectelor și campaniilor specifice de la nivel local.

Activitățile se derulează la nivel național ca urmare a campaniei I.G.P.R. de prevenire a faptelor antisociale în școlile din România și are rolul de a intensifica acțiunile de prevenire a criminalităţii în rândul minorilor, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea eficientă a fenomenului criminogen înregistrat în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, atât în mediul urban, cât şi în cel rural.

În cadrul campaniei acţionează poliţiştii Serviciilor Ordine Publică, Rutieră, Investigații Criminale, cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiștii Secțiilor Rurale, putând fi angrenate şi alte structuri, precum şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi ai poliţiei locale conform protocoalelor de colaborare.
 
Scop campaniei îl reprezintă creşterea gradului de siguranţă al elevilor atât în incinta, cât şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.
 
Astfel, în această săptămână sunt intensificate activităţile de prevenire a violenţei prin prezentarea de către poliţişti a unor teme din domeniul delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor; se asigură vizibilitatea polițiștilor în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, la intrarea şi ieşirea elevilor de la ore, precum şi pe timpul desfăşurării cursurilor; identificarea elevilor cu un comportament antisocial şi consilierea acestora împreună cu cadrele didactice şi psihologii din școli; verificarea agenţilor economici din zona unităţilor de învăţământ şi dispunerea măsurilor legale împotriva persoanelor care comercializează produse interzise elevilor, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 128/1994 pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor; depistarea elevilor care absentează nemotivat de la cursuri, informarea unităţilor şcolare din care aceştia fac parte şi dispunerea unor măsuri de consiliere; identificarea persoanelor care nu îşi justifică prezenţa în incinta unităţilor de învăţământ sau în zona adiacentă acestora şi luarea măsurilor legale; sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă normele rutiere din zona unităţilor de învăţământ (traversarea neregulamentară, neacordarea priorităţi pietonilor angajaţi în traversare, opriri şi staţionări neregulamentare).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii